avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalitati la taxa de administrare cartier ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalitati la taxa de administrare cartier rezidential

Buna seara,
As dori sa stiu care este cuantumul maxim permis de lege pentru penalitatile la facturile de administratie dintr-un carter rezidential nou. Mentionez ca dezvoltatorul administreaza cartierul, iar taxa de administrare este de 33,56E/luna. Daca imi puteti spune si temeiul legal, ar fi nemaipomenit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:09, 13 Octombrie 2011
Raspunsul la aceasta intrebare trebuie cautat in forma dvs. de organizare, deci undeva in statut. Sunteti organizati in as. proprietari? Daca da, atunci raspunsul este de maxim 0,2% pe zi pentru toate cheltuielile restante la as. prop. (Legea 230/2007 + HG nr. 1588/2007 - normele de aplicare ).
Daca nu aveti nici-o forma de organizare si dezvoltatorul detine majoritatea in batatura, asta e, el are si painea si cutitul in mana, astfel incat el centreaza, el da cu capul - pana una-alta!
Pentru cei 33,56 euro/luna, efectiv acest dezvoltator ce servicii face? Va duce la serviciu cu autocarul, va uda florile, are grija de animalele de casa? - poate ne ajutati sa intelegem si noi cum sta treaba... La mine in asociatie aceasta ”taxa de administrare” era pana mai ieri-alaltaieri de 0,18 lei /mp sup. utila, adica un proprietar cu un ap. cu 2 cam. si 50 mp sup. utila i se repartizau in aceasta directie 9,00 lei. Este drept ca nu-i un carter rezidential nou , ci un cartier relativ vechi cu peste 45.000 de locuitori...
In taxa de administrare intra si salariile ingrijitorilor, ale cenzorilor?
E foarte neclar acest termen de "taxa de administrare".

In blocul meu, in Bucuresti, cheltuielile salariale, incluzand indemnizatiile presedintelui, ale cenzorului, salariile administratorului, ingrijitorilor, inseamna cca 0.93 lei/mp.
Nu e asociatiede proprietari ci..."Administratie". Practic una din firmele dezvoltatorului factureaza. Aceasta taxa reprezinta cheltuieli de administrare in care intra: firma de curatenie, firma de gradinarit...etc. Intr-adevar, taxa se calculeaza /mp (0,30E/mp). Ideea e ca pe facturile neachitate pune penalitati de 0,5% zi si mi se pare mult prea mare suma.
Lucreaza cam abuziv acest dezvoltator al dv.!
Organizati-va si infiintati-va asociatie de proprietari si atunci veti avea niste legi clare dupa care sa functionati. Nu mai stati la cheremul "administratiei" dezvoltatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii asociatie de proprietari ContSters235906 ContSters235906 stie cineva se salarii se acorda pentru cei trei muschetari:\"B-)presedinte,contabil-casier,cenzor?\" ..de curiozitate. MultumescB-) (vezi toată discuția)
Obligativitatea cetateanului de a raporta o ilegalitate comisa de administratorul blocului Psihosex Psihosex Am nevoie sa stiu unde se afla exact - art, alin, pct.. - in Codul Penal, obligativitatea cetateanului care afla de o ilegalitate, infrcatiune etc, sa o aduca ... (vezi toată discuția)
Taxa de administrare la un ansamblu rezidențial a fost majorată fără justificarea costurilor. pot solicita un audit care să verifice din ce e compusă suma? IOANA_U IOANA_U Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential. Cand am cumparat apartamentul am fost informati ca va fi o taxa de administrare pentru plata iluminat ... (vezi toată discuția)