avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CFP sau INVOIRE ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CFP sau INVOIRE ?

Buna ziua !
Cine hotataste daca acorzi angajatului INVOIRE ( asa cum a specificat in cerere ) sau i-l transformi obligatoriu in CFP si-l transmiti in REVISAL ?
Este specificat acest lucru in Codul Muncii republicat ? Daca da , ce articol pevede asta ?

MULTUMESC !

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 15 Mai 2015
In baza principiului libertatii de vointa a partilor raportului juridic de munca, fara a exista o prevedere legala care sa o reglementeze, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului.
In Regulamentul Intern al unitatii ar trebui sa existe stipulat in acest caz posibilitatea pe care salariatul o are la dispozitie pentru rezolvarea problemelor de natura personala,prin acordarea de invoiri platite,durata acestor invoiri si cazurile concrete de acordare.

Pt. ziua in care i se acorda invoire cu plata,angajatul respectiv se va ponta I.P.,iar ziua respectiva se va lua in calcul ca zi lucrata .
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Cand preluati o informatie mai bine ar trebui sa vedeti ce efecte are aceasta .. faptul ca de doua ori ati scris acelasi lucru , preluat dupa un anumit site, nu denota faptul ca se si practica asa ceva ...
In unitatea in care imi desfasor eu activitatea de ex. avem stipulata in Regulamentul Intern o astfel de prevedere,pe care o si aplicam.
Asta nu inseamna ca se aplica peste tot,dar nici ca invoirea nu se poate plati,ca regula generala.
~ Conținut șters la cerere ~
Invoirea nu este o modalitate de suspendare a contractului individual de munca, si, prin urmare, perioadele de timp in care salariatul este invoit nu se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor.

Alte discuții în legătură

Invoire CCA_MVP CCA_MVP care este diferenta intre invoire si concediu fara salariu?si daca pe pontaj salariatul este invoit si nu se plateste ziua de lucru mai trebuie inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Dispensa angajata insarcinata Diana_B Diana_B Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati in lamurirea unei situatii. O angajata insarcinata aduce o cerere de invoire pentru o zi (8 ore) pentru a isi efectua ... (vezi toată discuția)
Absenta motivata - plata sau nu a salariului? babysee babysee In societatea in care lucrez, in Regulamentul intern, exista un articol care spune ca se pot practica invoirile (cu acordul supervizorului) dar cu scaderea ... (vezi toată discuția)