avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal, angajator in procedura de insolventa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal, angajator in procedura de insolventa

Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de acest subiect. Sunt angajata la o firma cu carte de munca. Sunt insarcinata in 7 luni.
Astazi am aflat la noi la firma ca nu s-au platit impozitele pentru angajati din luna mai a acestui an si ca s-ar putea sa declare insolventa firmei.
Ce nelamuriri am:
- daca nu platesc in continuare impozitul la stat, eu mai beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
- daca declara insolventa firmei dar nu dau angajatii afara, ma afecteaza cumva?
- daca declara insolventa firmei, dar infiinteaza o firma noua si ne trec pe noua firma pe toti angajatii, mai beneficiez de indemnizatie?
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:53, 4 Noiembrie 2011
1. Pana acum ati platit dv. personal impozitul? Faptul ca vi s-a retinut demonstreaza ca v-ati achitat de obligatie.
2. Nu va afecteaza, este o procedura din care se poate iesi cu bine daca masurile sunt viabile.
3. Da.
4. Fiind insarcinata in 7 luni puteti intra in concediu prenatal (63 zile). Daca nu nasteti in aceste 63 de zile continuati cu concediu postnatal (alte 63 zile). Aceste concedii se pot lua separat sau cumulat cu conditia ca dupa nastere sa va ramana de efectuat 42 de zile concediu de lehuzie.
1. Nu am platit eu. Firma mi-a retinut intotdeauna din salariu toate impozitele de 5 ani de cand sunt angajata.

Multumesc mult pentru raspunsuri
Buna ziua,

Asa cum m-am asteptat firma a intrat de o saptamana in insolventa, insa se continua activitatea normal. Acum o saptamana am depus concediul prenatal la firma. La nastere imi trebuie adeverinta de salariat de la firma. Este vre-o problema daca firma pune stampila cu "insolventa" pe adeverinta? Ma afecteaza?
Nu va afecteaza cu nimic. Firma este obligata de lege sa puna aceasta stampila care sa arate ca este in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am și eu o problema. am absolvit liceul in iunie ... AndreeaComanac ! AndreeaComanac ! Buna ziua. Am și eu o problema. Am absolvit liceul in Iunie 2022, am rămas însărcinată apoi am plecat la munca in Austria. Am lucrat 6 luni acolo, apoi ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt insarcinata in 24 de saptamani, mai am un pic ... AndreeLoredana AndreeLoredana Buna seara! Sunt insarcinata in 24 de saptamani, mai am un pic si pot intra in concediu maternal, intrebarea mea este daca imi pot face dosarul de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu medical are dreptul o femeie insarcinata? crysstyle crysstyle As vrea sa stiu la cate zile de concediu medical are dreptul o femeie insarcinata in afara de cele dupa nastere(de lauzie)? (vezi toată discuția)