avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat

buna ziua,
am si eu o intrebare pentru ca etse prima oara cand am nevoie de un avocat
intr-un proces civil; sa ma reprezinte
ce taxe trebuiesc sa platesc????
am inteles k onorariul si cam cat se ridica aproximativ si ce alte taxe mai trebuie sa platesc si cum se plateste banul tot la inceput de proces pe parcurs sau cum???
multumesc

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:18, 13 Octombrie 2011
functie de natura procesului civil, axele de timbru si judiciare difera....
onorariul unui avocat se stabileste functie de obiect, de avocat si de tarifele practicate de catre acesta.
De obicei onorariile sunt stabilite pe baza unei grile, ori sunt negociate....
@rafael_luka
Depinde cum va intelegeti cu avocatul respectiv. Unii incaseaza onorariul la inceput, integral, altii accepta si in rate sau la fiecare termen. De mentionat ca e posibil sa incheiati contract doar pentru fond, urmand sa vedeti daca se exercita si cai de atac sau nu.
Taxele de timbru, timbru judiciar, eventuale cheltuieli de publicitate raman in sarcina dvs., nu au legatura cu onorariul avocatial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu... niki_ niki_ Spuneti-mi va rog frumos cam cat este onorariul unui avocat [aproximativ]pentru un proces civil ,Va multumesc...Doresc sa-mi recuperez banii dati pana acum in ... (vezi toată discuția)
Partaj ghita florian ghita florian ce documente imi trebuie ptr partaj,unde se depun si daca este necesar sa angajej un avocat _ cu avocat cit ma costa iar fara avocat cit? { aproximativ} ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Sever Simion Sever Simion Pentru ce in afara de reprezentare in instanta se pot solicita de catre un avocat cheltuieli de judecata? Consultanta poate? Intocmire si depunere ... (vezi toată discuția)