avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

In situatia in care doresc sa donez o suma de bani unei oersoane fizice este necesar ca acest lucru sa se faca in fata unui notar sau se poate incheia si in fata unor martori? Ce taxe trebuie achitate si de catre cine?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:59, 14 Octombrie 2011
este recomandat in fata notarului."Nu stiti ce va rezerva viitorul"
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ContSters224434, utilizator
In mod obligatoriu contractul de donatie se realizeaza in forma autentica. Trebuie sa achitati doar taxele notariale. Insa trebuie sa aveti in vedere ca incheierea acestui contract ridica multe probleme de drept.
In ce sens ridica probleme de drept?
Cine achita taxele notariale donatorul sau donatarul?
Actul de donatie se face in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute. Deci se va autentifica de notarul public. Taxele notariale, de obicei, le achita donatarul. Fiind un contract, partile pot conveni si altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna - contractul de donatie sa fie in forma autentica ? oanaportar oanaportar Un salariat vrea sa doneze un bun unitatii. Va trebui sa se incheie un Contract de donatie. Ce inseamna : Contractul dedonatie sa fie in forma autentica ... (vezi toată discuția)
Pot sa donez un teren intravilan fara sa fie facut intabularea? mike2203 mike2203 Buna Ziua, Pot sa donez un teren intravilan, care este impartita in cote egale de 1.700 mp(3 proprietari, fiecare detine 1.700 mp) facand contract de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara ... alexa_florea alexa_florea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara in cazul in care socrul meu doreste sa imi doneze masina. De ce acte are nevoie inainte sa ... (vezi toată discuția)