avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DENUNT CALOMNIOS
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DENUNT CALOMNIOS

Am doua colege care mi-au facut plangere penala pt.inselaciune,fals si uz de fals.Dupa toate cercetarile s-a demonstrat ca nu este asa si am primit de la parchet solutia de NUP. M-au terfelit in toate ziarele si la toate televiziunile si nu se linistesc nici acum.Pot face ceva impotriva lor? Le pot da in judecata pt.denunt calomnios si ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: AIAIOANA , utilizator 08:41, 20 Octombrie 2011
Parerea mea este ca se poate.
Pot sa stiu cum este motivat NUP-ul? Dupa ce s-a dat NUP l-au contestat la prim procuror, judecatorie,etc?

Pentru ca sa existe infractiunea de denunt calomnios sau marturie mincinoasa fapta trebuie facuta cu intentie, adica dvs. sa demonstrati ca acele colege desi stiau adevarul l-au afisat in alt mod pentru a va face dvs. rau.
Nu l-au contestat nicaieri,iar motivul este "....intrucat faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii,respectiv intentia,si de fals in inscrisuri sub semnatura privata,prev.de art.290 alin .1 C.pen.,intrucat probele administrate in cauza nu au putut demonstra ,dincolo de orice indoiala rezonabila,ca fapta a fost savarsita in realitatea materiala." Mentionez ca plangerea a fost pt.inselaciune si fals.
parerea mea e ca nu se poate pe denunt calomnios avind in vedere..."indoiala rezonabila"
va sfatuiesc pe calomnie, pe civil...daca v-au terfelit in ziare
Care art. din c.p.c.? Parca s-a abrogat calomnia....

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios davo2 davo2 Salut! am avut in trecut niste probleme la institutia care lucrez am fost acuzat de inselaciune, iar, recent, am primit rezolutia de la procurorul de caz - ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios monik monik care e procedura pentru a face plangere pt denunt calomnios? re cineva vreun model? unde se depune cererea?multumesc (vezi toată discuția)