avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... castiguri loto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

castiguri loto

castigurile la loto in ce categorie de bunuri de incadrereza? cele castigatate inainte de casatorie sunt proprii sau si cele dobandite in timpul casatoriei sunt proprii? ma gandesc ca si in timpul casatorie ar trebui sa fie proprii ca "norocul" e numai pt o persoana.
dupa cat timp de convietuiere in concubinaj se considera bunuri comune , bunurile dobandite in acea perioada?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:26, 14 Octombrie 2011
ca de obicei parerile sunt impartite:unii autori considera ca daca banii cu care a fost cumparat biletul sunt comuni(salariu,etc) si castigul e comun...altii spun ca determinant in aprecierea caracterului comun/propriu ar fi factorul initiativa...cu alte cuvinte initiativa fiind doar a unuia dintre soti lui si numai lui ar trebui sa-i profite castigul...inclin spre aceasta din urma opinie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun comun/bun propriu teoalex teoalex Buna ziua, As avea si eu o intrebare: castigurile din jocuri de noroc (loto, de exemplu) dobandite de o persoana casatorita, in timpul casatoriei, au ... (vezi toată discuția)
Concubinaj- am dreptul si eu la suma castigata la loto? ContSters96930 ContSters96930 De 1 an si 5 luni traiesc cu un baiat,caare ma cam minte ma duce din minciuna in minciuna....vreau sa intreb acum lunile februarie ,martie nu stiu sigur a ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sca baloisibaloi sca baloisibaloi Revin asupra unui subiect pe care l-am mai postat pe acest forum dar cu mai multe elemente. Rog colegii specialişti să-şi spună părerea şi dacă este ... (vezi toată discuția)