avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Lucrez in invatamant, sunt incadrata la categoria personal didactic auxiliar in functie de conducere ca administrator financiar(contabil sef) si pot iesi la pensie la limita de varsta.Daca angajatorul imi aproba prelungire in campul muncii un an tot in functie de conducere, in aceasta situatie legislatia in vigoare imi permite sa cumulez pensia cu salariul? Din cate stiu, nu am cum sa depasesc cuantumul pensiei medie permisa de legea privind cumulul de functii.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lelia1952 , utilizator 11:05, 25 Octombrie 2011
Daca pensia neta nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, atunci puteti cumula pensia cu veniturile salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala.

Pentru 2011, salariul mediu brut pe economie este stablit la 2022 lei.
Prin acordarea prelungirii activitatii cu un an tot in functia de conducere, imi inceteaza contractul pe perioda nedeterminata si mi se incheie un altul nou pe perioada determinata, adica un an? in cazul acesta mai primesc spor de vechime , inemnizatie de conducere, gradatia de merit?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si salariu..! Dumitrovici Dumitrovici O sa va rog sa-mi spuneti daca o persoana care a iesit la pensie de stat ( bugetara) la limita de varsta , mai poate fi incadrata ( pe acelasi post ) in ... (vezi toată discuția)
Si pensie militara si sa sal tot de la stat? ContSters208719 ContSters208719 In ce conditii poate un pensionar militar(aproximativ 46ani) sa lucreze in momentul de fata intr-o institutie de stat? Legal poate sa ia si pensie si salar in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu maria_55 maria_55 Buna ziua! Sunt profesor si ar trebui sa ma pensionez la limita de varsta (65 ani) in martie 2015. As putea functiona pana la sfarsitul anului scolar (iunie ... (vezi toată discuția)