avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare act administrativ emis de Politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare act administrativ emis de Politie

Acum mai bine de 2 ani de zile am fost victima unui abuz din partea unui agent de politie, ulterior acesta incercand sa justifice abuzul prin crearea unui "proces verbal de folosire a fortei" care nu este semnat de catre mine, un martor si chiar intr-o forma nu este semnat nici de al doilea agent procedural. Mentionez si faptul ca acesta nu mi-a fost niciodata comunicat.

Tinand cont de faptul ca acest document este abuziv intocmit am solicitat anularea sa in instanta printr-un dosar la Judecatorie si repararea pagubei pricinuite.

Din motive pe care imi e greu sa le inteleg, cazul a fost tergiversat aproximativ 1 an de zile, timp in care documentul cu pricina mi-a adus grave prejudicii, iar recent dosarul a fost inchis pe baza art. 133 Cod proc. civila si asta chiar daca am indicat in cuprinsul sau toate datele pertinente.

Stiu ca in mare parte actele se anuleaza de Tribunal, insa prin prezentul act mi s-au pus in sarcina anumite fapte incadrate ca acuzatii penale si ca atare fiind incidente ale art. 3,5,6,14 CEDO am depus plangerea impotriva sa la Judecatorie, intimat fiind organul emitent.

Odata ce dosarul nu a fost judecat deloc si in final a fost si inchis ciudat, ce as putea face ?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
OchiReci, utilizator
cel mai probabil ati ales calea legala gresita. acel pv nu cred ca este un act administrativ cum este cel de contraventie la legea circulatiei de exemplu, ci poate fi un act ce poate face parte dintr-un dosar de cercetare penala.
din ce spuneti nu reiese clar despre ce este vorba.
da intradevar este un act folosit intr-un dosar penal, parte integranta a apărării intimatului.

schimba acest lucru situatia ?
evident :) acestea nu se pot contesta sau ataca in instanta de judecata. cel mult puteti depune sesizare la procuror daca drepturile va-u fost incalcate. apoi veti avea sansa de a le cunoaste la prezentarea materialului de urmarirea penala (daca sunteti invinuit) si ulterior in procesul penal desfasurat in fata instantei de judecata (daca sunteti parte civila sau responsabila civilmente).
L-am contestat drept abuziv atat la Parchet cat si ulterior la Judecatorie dar nu a fost niciodata verificata legalitatea sa, care e evident una cel putin neconforma.

Problema vine din faptul ca prin acest proces verbal s-a recurs la forta, nejustificat si excesiv lasand urmari vizibile, fiind o incidenta a art. 3 CEDO asa cum reiese din anumite dosare din jusrisprudenta sa. Partea si mai proasta ca a fost luat in considerare la judecarea cauzei penale fara ca procurorul sa se mentioneze asupra legalitatii sale (art. 6 CEDO).

Astfel prin acest act creat de catre Politie intr-o forma sau alta pe langa masurile luate impotriva mea se aduc si acuzatii in materie penala care deasemenea nu sunt justificate de probe sau marturii (documentul e creat la aproximativ 5 luni distanta, nu beneficiaza de semnatura mea sau a unui martor, fiind si in 2 variante distincte)

Aceste aspecte schimba situatia ? se poate contesta pe baza acestora la Judecatoria sau la Tribunal (contecios administrativ) ?

Multumesc anticipat. :D
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
OchiReci, utilizator
aceste acte nu se contesta la instanta, facind parte dintr-un dosar penal aflat in stadiul de cercetare. puteti pune in discutie legalitatea lor abia dupa trimiterea dosarului in fata instantei, prin rechizitoriul procurorului (daca va fi cazu).
daca nu ajunge la trimiterea in judecata, atunci nu exista interes pentru contestarea lor, insa daca exista prejudicii se poate accesa alta procedura legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admisibilitatea cererii de revizuire sau a contestatiei in anulare, referitor la o decizie judecatoreasca definitiva in baza art. 278 indice 1 c.p.p. OchiReci OchiReci [b]1. Cauza - Scurta prezentare[/b] Dosarul avand ca intimati anumiti functionari ai statului de drept acuzati de incalcarea art. 246,247 si 250 alin 1 si 3 ... (vezi toată discuția)
Denunþare mincinoasã - art. 259 c.p. OchiReci OchiReci Am primit în urmă cu aproximativ 15 minute înstinţarea faptului că sunt chemat la sediul IPJ pentru audieri în vederea faptul că un agent de poliţie a ... (vezi toată discuția)
Cerere de studiu al probelor din dosar pe timpul cercetarii penale danield11 danield11 Mentionez ca intr-un dosar penal instrumentat de DIICOT mi se aduce calitatea de invinuit. Dupa perchezitia auto si domiciliara se ridica o serie de bunuri ... (vezi toată discuția)