avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie - MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie - MAI

Sunt angajat al MAI, am vasta de 44 ani, sunt barbat , posed certificat de revolutionar si am o vechime in munca de 18 ani in cadrul MAI, ca si politist si inca 8 ani in campul muncii...cand ma pot pensiona, cand indeplinesc stagiul complet de cotizare? Va rog sa imi raspundeti! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elliss , utilizator 08:26, 10 Noiembrie 2011
Reveniti cu urmatoarele date:
-data nasterii;
-perioada lucrata in cadrul MAI cat mai exact (cel putin ani si luni);
-precizati daca ati realizat stagii prevazute la art. 3, alin. (1), lit. q) din Legea nr. 263/2010 si, daca ati realizat asemenea stagii, precizati perioadele cat mai exact. Nu aproximati stagiile.

Art. 3
(1) In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
............................................
q) stagiu de cotizare in specialitate - perioada in care o persoana din sistemul national de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare s-a aflat in una dintre urmatoarele situatii:
1. a avut calitatea de cadru militar in activitate;
2. a indeplinit serviciul militar ca militar in termen, militar cu termen redus, elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar;
3. a fost concentrata sau mobilizata ca rezervist;
4. a fost in captivitate;
5. a avut calitatea de functionar public cu statut special in institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare;
6. a avut calitatea de militar angajat pe baza de contract si/sau de soldat si gradat voluntar;
............................................
Am revenit cu urmatoarele date: sunt barbat nascut in 16 decembrie 1966, incadrat in munca ca si tehnician o perioada de 8 si sase luni, iar mai apoi raportat la art.3 ma incadrez la alin.5, ,, a avut calitatea de functionar public cu statut special in institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala,, chiar si in prezent prestez aceeasi activitate cumuland pana in preyent doar in MAI, o perioada de 18 ani si 9 luni ......Am calitatea de revolutionar...va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona...Multumesc!

Multumesc! In sfarsit cineva care citeste ce scriu si imi da stagiile. :)

Varsta standard de pensionare este de 58 de ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare este de 27 de ani si 4 luni iar stagiul minim de cotizare in specialitate este de 18 ani si 7 luni.

Intrucat ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate si pentru ca sunteti beneficiar al Legii nr. 341/2004, veti putea solicita pensie pentru limita de varsta la 53 de ani si 7 luni (varsta standard de pensionare se reduce cu 5 ani).

Realizarea stagiului complet de cotizare este ceruta de lege atunci cand doriti sa beneficiati de pensie anticipata partiala. Aceasta categorie de pensie se cuvine cu cel mult cinci ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, deci la 53 de ani si 7 luni. Pensia anticipata partiala nu va intereseaza intrucat la aceeasi varsta puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta.
Cu stima, stimata doamna Gabriela Pintea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistemul public de pensii elliss elliss Sunt politist la ordine publica, nascut la data de 15.12.1966, barbat, cu o activitate in politie de 20 ani, efectiv lucrati, pe care ii voi implini la data de ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie anticipat? ramona_84 ramona_84 Tatal meu are 52 de ani este nascut in 26.02.1960 , lucreaza din 10.02.1979 si are in total 38,5 de ani de munca,deoarece 22 de ani s-a incadrat la grupa a ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare la femei in grupa 1 de munca moldovan_margareta moldovan_margareta Varsta de pensionare daca am lucrarti in grupa 1 de munca 26 ani si 6 luni si am 1 copil, am 44 ani si 7 luni .Dupa noua lege la ce varsta pot sa ies in ... (vezi toată discuția)