avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordarea primei de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordarea primei de nastere

Buna ziua. Sunt profesoara in Bucuresti, titulara. Am lucrat 7 ani inainte sa raman gravida, fara intrerupere. Am nascut in iulie 2010 si nu mi s-a acordat prima de nastere pe motiv ca cei de la DAIP au trimis o hartie la scoala ca nu se mai acorda. Intrebarea mea este daca este legal ce fac ei si ce as putea eu sa fac ca sa recuperez banii (eu mai sunt inca in concediu de crestere copil)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 15 Octombrie 2011
buna si mie mi s-a intamplat acelasi lucru numai ca la noi la unitate nu a venit nici o hartie sa nu se dea aceasta prima ...eu am nascut pe 01.02.2010 si nu am vazut nici un leu pe motiv ca primaria nu are bani...azi fac o reclamatie la ITM si am vb si cu un avocat ..astept raspuns..tu in ce sector esti?
sectorul 1. daca rezolvi ceva spune-mi si mie te rog. e totusi o suma.
Cu cat trece timpul cu atat va indepartati de expirarea termenului de prescriptie al promovarii actiunii in instanta , in acest caz ...

Potrivit art.268 alin.1 lit.e C.mun. , dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni ... acest termen incepe sa curga de la data nasterii copilului ... sunt insa unele instante care au acceptat si termenul de 3 ani ca termen de prescriptie...
bine atunci cum procedez? pana acum nu am facut nimic pt ca am senzatia ca ma lupt cu morile de vant, dar m-am saturat sa ne fie calcate toate drepturile in picioare.
In locul dvs, as actiona angajatorul in instanta concomitent cu sesizarea facuta la ITM ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere 2010 sau 2011!!!!!!! floryyy20042003 floryyy20042003 Buna ziua Am si eu o mare nelamurire cu acea prima de nastere care se acorda angajatului de la locul de munca...eu am nascut in anul 2010 pe 1 februarie .... ... (vezi toată discuția)
Demisie kie kie salut,cum pot recupera salariu,daca mi-am inaintat demisia,daca patronul nu- vrea sa-mi dea salariu (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat. gabriel.viziteu gabriel.viziteu Buna ziua, Va rog sa ma consiliati cu privire la urmatoarea problema: Am fost angajat al unei societati comerciale din martie 2010 pana in prezent. Au ... (vezi toată discuția)