avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere titlu de proprietate


va rog sa ma invete si pe mine cineva care ar fi calea cea mai simpla in urmatoarea problema. am cumparat un teren si casa acum un an am facut un antecontract de vanzare cumparare. in el mi-am luat angajamentul ca ma voi ocupa de acte in totalitate. primaria comunei nu a reusit sa imi inmaneze titlul de proprietate al fostilor proprietari pentru a face cadastru si restul documentelor. va rog spune-ti-mi ce sa fac, unde sa ma adresez.

Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 16:48, 14 Octombrie 2011
Pentru a intabula dreptul de proprietate al proprietarilor, ca inteleg nu ati perfectat inca actele, in situatia in carea acestia nu-l mai au il putetu ibtine in copie certificata de la Oficiul de Cadastru si Publicitate imobiliara de unde apartine imobilulsi astfel puteti intabula. In situatia in care titlul de proprietatenu este inca emis, atunci lucrurile sunt mai complicate si ma refer ca timp.
da titlul de proprietate nu este emis, iar termenul de valabilitate al antecontractului o sa expire curand. ce pot face?
puteti prelungi termenul stipulat in antecontract facand dovada ca nu din vina exclusiva a dvs. s-a intamplat astfel. Aveti totusi in vedere ca emiterea titlui de proprietate dureaza. Mai bine contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Chelba Elena Chelba Elena va rog sa ma invete si pe mine cineva care ar fi calea cea mai simpla in urmatoarea problema. am cumparat un teren si casa acum un an am facut un antecontract ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dan_ionescu dan_ionescu Sunt proprietarul unui teren agricol pe care doresc sa l vand unei alte persoane fizice. In prezent am toate actele depuse la o firma care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic - ''intabulare prin instanta'' pop sorin pop sorin Buna ziua Am incheiat un antecontract cu un promitent vanzator pentru un imobil tip teren. Promitentul vanzator la randul lui este promitent cumparator ... (vezi toată discuția)