monya a scris:
Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului.
Avand in vedere ca salariatul a inaintat dosarul in vederea pensionarii nu-i putem inceta contractul individual de munca decat in momentul comunicarii deciziei de pensionare.
acum vine partea interesanta.............
la depunerea dosarului si a cartii de munca, salariatul a fost retrimis la unitate cu biletel, sa i se inchida cartea de munca conf art.56 lit.d.....................
am incercat sa discutam cu angajatii de la casa de pensii dar se incapataneaza pe ideea lor, si refuza primirea dosarului asa cum este acum
ce pot face in acest caz????#-o
Am avut si eu anul trecut un caz si cei de la Casa de Pensii mi-au cerut aceeasi decizie, si pana la urma am dat-o . partea proasta pt mine a fost ca salariatul nu se incadra pt pensie si i-am incheiat alt CIM #-o