avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil???

Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului.
Avand in vedere ca salariatul a inaintat dosarul in vederea pensionarii nu-i putem inceta contractul individual de munca decat in momentul comunicarii deciziei de pensionare.
acum vine partea interesanta.............

la depunerea dosarului si a cartii de munca, salariatul a fost retrimis la unitate cu biletel, sa i se inchida cartea de munca conf art.56 lit.d.....................

am incercat sa discutam cu angajatii de la casa de pensii dar se incapataneaza pe ideea lor, si refuza primirea dosarului asa cum este acum
ce pot face in acest caz????#-o
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:28, 26 Septembrie 2008
monya a scris:

Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului.
Avand in vedere ca salariatul a inaintat dosarul in vederea pensionarii nu-i putem inceta contractul individual de munca decat in momentul comunicarii deciziei de pensionare.
acum vine partea interesanta.............

la depunerea dosarului si a cartii de munca, salariatul a fost retrimis la unitate cu biletel, sa i se inchida cartea de munca conf art.56 lit.d.....................

am incercat sa discutam cu angajatii de la casa de pensii dar se incapataneaza pe ideea lor, si refuza primirea dosarului asa cum este acum
ce pot face in acest caz????#-o

Am avut si eu anul trecut un caz si cei de la Casa de Pensii mi-au cerut aceeasi decizie, si pana la urma am dat-o . partea proasta pt mine a fost ca salariatul nu se incadra pt pensie si i-am incheiat alt CIM #-o
Am avut si eu asemena cazuri.
Se face decizie de propunere pentru pensionre......., la fel se scrie si in carnetul de munca in coloana 3, iar daca angajatulului nu i se acorda pensionarea, atunci se anuleaza inscrisul din carnetul de munca.
Propunere pensionare...... nu este egal cu incetare cim.
@nikol.ilea
ce spui tu e foarte corect dar nu pricep de ce trebuie sa anulezi inscrierea "propus pentru pensionare"?
este o inscriere ce corespunde cu realitatea, nu a fost o inscriere gresita pentru a veni cu o corectare in cartea de munca.
dupa mine inscrierea ar trebui sa ramana dar poate urmatoarea inscriere in cartea de munca sa se refere tot la contractul de munca in derulare la acel angajator.
In cazul in care nu indeplineste conditiile de pensionare in carnetul de munca se scrie continua activitatea in baza aceluiasi contract individual de munca.
M-am lovit de aceasta situatie, am propus o persoana pt pensionare, a fost refuzata, a ramas angajata la noi in societate inca o perioada, dupa 6 luni a solicitat iar pensionarea, iar cei de la ITM au cerut ca prima propunere pt pensionare inscrisa in cartea de munca sa fie anulata.
Nici eu nu am inteles exact de ce

Alte discuții în legătură

Pensionare in urma invaliditatii mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat din partea voastra pentru ca nu m-am mai lovit de o astfel de situatie si nu stiu exact pasii de urmat, si anume: Un ... (vezi toată discuția)
Cum se inchide o carte in caz de pensionare limita varsta? Isa  Radov Isa Radov In luna octombrie 2006 un salariat al institutiei noastre a solicitat inceperea procedurilor de intocmire a dosarului de pensionare pentru limita de varsta si ... (vezi toată discuția)
56 d? eujad eujad pentru un salariat care are decizie grad 3 pensionare, cum se face inscrierea in carnetul de munca ? Mai trebuie sa anunt Casa de pensii sa il puna in ... (vezi toată discuția)