Sa presupunem ca firma A are un mijloc fix pe care vrea sa-l vanda firmei B.
Conducerea societatii A decide sa formeze o comisie tehnica formata din ingineri angajati proprii carieia ii da sarcina de a evalua respectivul mijloc fix la o valoare MAI MICA decat valoarea contabila curenta a sa in vederea vanzarii catre firma B .
Factura va fi facuta in baza evaluarii facute de comisiei tehnice.
Intrebarea este daca evaluarea respectiva are valoare legala sau este necesara interventia unui evaluator autorizat.
O A DOUA INTREBARE AR FI: membrii comisiei interne de evaluare risca vreo repercursiune legala sau evaluarea facuta de ei este oricum nula de drept, acestia nefiind autorizati d.p.d.v. legal ca evaluatori?
OBS. cele doua firme A si B au acelasi propietar.
Eu sunt membru in acea comisie si nu vreau sa risc contra legii.
Multumesc
Buna dimineata .
In mod normal evaluarea bunurilor propuse pentru vanzare se poate face numai de catre evaluatori autorizati sau de catre evaluatori proprii intreprinderii .In drept,valoarea contabila ramasa neamortizata ,este valoarea efectiva de vanzare .In cazuri individuale,se poate proceda si in acest fel,adica daca nu prin evaluatori autorizati, macar prin comisii de evaluare legale, stablite de catre managerul intreprinderii ,compuse din personal tehnic si contabil-economic,conform normelor contabile .
Marius Bote .
In mod legal evaluarea se face de expert evaluator, dar in tranzactii libere evaluarea se negociaza intre vanzator si cumparator, prin reprezentanti, la pretul pietei.
Contabilitate
ileanaturti
Am o nelamurire, diferenta dintre valoarea neamortizata a unui mijloc fix si valoarea de vanzare este NEDEDUCTIBILA FISCAL>
Ex. - Am achizitionat un utilaj in ... (vezi toată discuția)