avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... sunt obligata sa fac declaratie de venit in tara,daca ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

sunt obligata sa fac declaratie de venit in tara,daca eu muncesc in strainatate?

buna! am o nelamurire cu privinta la declaratia pe venit! sunt plecata din tara din anul 2002. in tara detin un ap si o casa la sat,bunuri pe care le-am achizitionat in timpul cat am fost plecata.mentionez ca afara am facut declaratia de venit deoarece aici am castigat acesti bani. intrebarea este:sunt obligata in vreun fel sa fac declaratie in tara pt faptul ca detin aceste proprietati? mentionez ca ajung in tara o dat pe an. multumesc! astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: iulicelu , utilizator 09:06, 17 Octombrie 2011
Nu aveti aceasta obligatie .
Daca respectivele proprietati le aveti inchiriate iar chiria o incasati in baza unui contract inregistrat la financiar, veti face declaratie de venituri pentru aceste chirii, nu pentru castigurile din strainatate
In tara platiti impozitul aferent imobilelor proprietate si cel aferent chiriilor pe care le incasati, daca exista.
va multumesc din suflet pt raspuns! proprietatile nu sunt inchiriate, iar impozitele sunt platite la zi. V-am relatat aceasta situatie pt ca zilele trecute mama mea primeste o scrisoare acasa din partea asigurarilor sociale,conform ca are de plata din anul 2007 o suma de 420 ron,contravaloarea impozitului pe profit, pt ca in acea perioada a avut ap ei inchiriat. tin sa mentionez ca mama la ora actuala nu are nici un venit..daca ma puteti ajuta cu un raspuns in aceasta problema, va sunt profund recunoscatoare! ce nu inteleg: de fiecare data cand plateste CAS( din mana) i se cere de la financiar conform ca are toate platile la zi! cum pana acum nu s-a descoperit aceasta cantitate?in asemenea caz, nu ar trebui sa se anunte printr-o scrisoare? au trecut totusi patru ani!!!!!!!! va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. jotunder jotunder Bună ziua. Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. Fiind în șomaj, nu pot completa declarația 212 către ANAF pentru plata impozitului pe venit ... (vezi toată discuția)
Unde ? atomol atomol As dori sa stiu unde se inregistreaza un contract de inchiriere -la adm. fin. unde se afla proprietatea inchiriata sau la adm fin.din judetul unde are ... (vezi toată discuția)
Regularizare la declaratia 200 retroactiva pitig pitig Buna ziua! Am inchiriat o casa unei firme, am depus deja declaratia 200 iar acum mi-a sosit o regularizare de 400 ron, fapt pentru care sunt in situatia de a ... (vezi toată discuția)