avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

s.c.- suntem chiriasi, in 2008 am facut contacte de inchiriere cu proprietarii spatiului : 1 -pers.fizica locuieste in Romania 50%, 2.persoana fizica locuia in strainatate reprezentata de un mandatar 50%.proprietarii fiind rude matusa-nepot.In cursul anului matusa moare, nepotul vine cu acte aditionale si somatii prin care ne cere cota de 50%sa o platim in contul lui invocind ca mandatul de mandatar este nul.noi s.c. am continuat sa platim cota conform contractului timp de 3 luni, dupa care societatea noastra s a confruntat cu autorizarea spatiului si am fost suspendati din cauza nedetineri de '"flux tehnologic"",am comunicat in scris ambelor parti pers.fizica 1 a zis ca lui ii trebuie bani si nea trimis catre mandatarul pers. nr 2, care nu a putut sa ne da un raspuns ferm deoarece d-na murise dar a zis conform contactului faceti si opriti din cota si daca vor veni si alti mostenitori la succesiune vedem la timpul respectiv.noi am construit , am cheltuit,dar dupa 10 luni in care am avut zile fripte cu pers fizica 1 am cedat si am anulat contractul cel detineam si am facut contract numai cu pers. fizica 1.,aceasta expriminduse verbal acceptul la deducerea din chirie a cheltuielilor ptr fuxul tehnologic din cota pers fizic 2/.dupa 2 ani de la incheierea contractului cu pers.fizica 1 aceasta deschide proces in instanta si vrea bani care noi ii datoram pers decedate,.ce credeti ca este de facut are dreptate?defuncta lasind un testament unde sunt alti mostenitori pers.fizica 1 nefiind mentionata in acel testament.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:10, 15 Octombrie 2011
Urmare a semnarii contractului doar cu proprietarul 1 ati pastrat chiria anterioara sau aceasta a fost redusa. daca chiria a fost pastrata, parerea mea este ca ca mostenitorii proprietarului 2 trebuie sa ceara banii de la mandatar, pentru chiria achitata inainte de rezilierea contractului, si de la proprietarul 1, pentru chiria platita dupa reziliere.
Persoana fizica 2 nu are calitate de a cere in instanta banii care se cuvin persoanei 1 daca nu are calitatea de mostenitor al acesteia. In aceasta situatie, invocati exceptia lipsei calitatii procesuale active a acestei persoane. Avand in vedere ca ati incheiat contractul cu persoana 2, aceasta poate cere numai chiria pe care ati stabilit-o in contractul incheiat cu dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Kuhaylan Kuhaylan Buna ziua unchiul meu a lasat un testament (2008 ) (el avea 2 copii deci 2 mostenitori ) in testament unul (adica fiul cu cine tinea legatura ) din cei ... (vezi toată discuția)
Succesiune (mostenire) rogoja-dumitra rogoja-dumitra BUNA ZIUA Am un testament autentificat de un notar public in anul 2009 Unchiul meu(fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii, au ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere auddi auddi O pers.fizica inchiriaza o bucata de pamant unei societati,un contract pe 1 an,dupa 2 luni pers,fizica anuleaza contractul la circa financiara,nu sufla o ... (vezi toată discuția)