avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de locațiune (închiriere)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de locațiune (închiriere)

In Noul Cod Civil cu privire la contractul de locatiune:
art.1.780. Pretul locatiunii. (1) chiria poate consta intr-o suma de bani sau in orice alte bunuri sau prestatii.
cum poate fi definit termenul de prestatii in acest context? aceste bunuri sau prestatii trebuie cuantificate in bani si apoi acest contract poate fi inregistrat la Administratia Financiara ? Daca chiriasul plateste in bunuri sau prestatii, proprietarul plateste impozit aferent acestor bunuri sau prestatii?
Cu privire la pretul derizoriu, care poate duce la anularea contractului de inchiriere, ce suma poate fi considerata derizorie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:24, 15 Octombrie 2011
Prestatiile sau bunurile se evalueaza in bani si se declara la fisc. De exemplu: „15 kg de rosii, 20 de cartofi, 10 de castraveti, 30 de varza in valoare totala de 300 lei”.

Suma derizorie: 1 leu pe luna pentru un apartament de 2 camere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vand masina cu 1 leu OANA GORAN OANA GORAN am un contract de vanzare cumparare prin care S.C. vinde lui x pers fizica o masina cu pretul de 1 leu. cum justific eu ca nu are voie??? scrie ceva in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare Walter123 Walter123 Rog frumos, o vanzare-cumparare a unei jumatati de imobil si teren cu multe imbunatatiri la un pret de 20 sub pretul din contractul anterior de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face ca proprietar daca din neglijenta chiriasului imobilul a luat foc? vali1970 vali1970 am inchiriat o gars, legal,cu contract de inchiriere inregistrat la circa financiara ,cu suma reala,l-am trecut in carte de imobil a blocului....la scurt timp ... (vezi toată discuția)