avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cum sa fac sa intru in concediu fara plata?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cum sa fac sa intru in concediu fara plata?

abia m-am intors din crestere ingrijire copil,am salariu bun,colege super ok,toate frumoase.am un OF pentru care as sta inca un an cel putin acasa.cum sa fac sa intru in concediu fara plata? sint functionar public si oficial nu se poate.
nu am nici bafta sa ma bage in somaj fiindca nu e cazul.
va rog! inteleg ca sint pe dos de restul lumii,dar chiar am un OF mare.
multumesc! luati-ma in serios!!
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Catalina Apetrachioaei , Consilier juridic 20:49, 15 Octombrie 2011
din pacate nu poti lua concediu fara plata
solutie: art. 148 alin 1 Codil Muncii...insa trebuie sa aveti in vedere cat va puteti lua...sens in care e bine sa se studieze Contractul cole. de munca ori regulamentul intern
O situatie delicata o ridica leg. functionarilor pub. sens in care este putin lamentabila situatia in care nu exista personal care sa va substituie....
Mult succes
nr.maxim de zile din regulamentul intern e de 3.
si vor sa ma puna si sefa acum.
nici ca subalterna nu avea cine sa ma substituie.

multumesc mult.

art 95 din Legea 188/1999Statutul functionarilor publici acorda aceasta posibilitate- "concediu fara salariu", pentru motive personale intemeiate.Motivati cererea cat mai bine- si puteti obtine pe o perioada de pana la 3 ani suspendarea la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs yry_radu yry_radu Cate zile de concediu fara salariu isi poate lua un salariat intr-un an?
Multumesc (vezi toată discuția)
Cererea pentru concediu fara plata -respinsa zsolti zsolti Buna ziua tuturor. Din nou ,cer ajutor in problema cu care ma confrunt-,,functionar public, in conc. pt. cresterea copilului si doresc sa-mi prelungesc conc cu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata sarm07opr sarm07opr Care este durata concediului fara plata de care poate beneficia un functionar public din administratia publica locale pentru rezolvare probleme personale ? (vezi toată discuția)