avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda sau Drum bun! ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda sau Drum bun! ?

Buna seara , ma numesc Dragos sunt din judetul Brasov , si am deschis acest post pentru a primi cateva sfaturi .
Recent am vorbit cu o persoana pe internet, acea persoana intalnindo pe un site de vanzari online .
Dupa ce am discutat cu acea persoana , i'am raspuns ca doresc sa achizitionez produsele ce le detinea , contra cost. (era vorba de un laptop si 2 telefoane care se presupunea ca sunt noi ) . Acum respectivul mi-a trimis doar 2 telefoane care nu sunt noi, au fost folosite , si eu am platit suma care am stabilito , mult peste valoarea produselor primite . Dupa cate stiu eu, cand mergi la firma de curierat , de exemplu FanCourier , dai o declaratie pe care scrii ce trimiti (ex. nokia 1111 , casti, incarcator , ramburs 1000 ron). Eu acum ce pot sa fac?
Pot folosi conversatiile de pe messenger drept proba?
Unde ar trebui sa merg? Ce ar trebui sa fac? Am vreo sansa sa - mi recuperez banii inapoi?

Si cazul al doilea :
Un prieten , a gasit pe cineva pe internet, o persoana cu care sa faca un schimb .Au convenit sa trimita in acelasi timp . Prietenul meu a trimis produsul , iar cealalta persoana nu , ce ar putea sa faca prietenul meu in acest caz?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:10, 21 Octombrie 2011
Ar cam fi, inselaciune, dupa cum spui. 215 C.pen. Poti merge la un cunoscator in drept si la un Parchet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
ContSters213050, utilizator
am pus mai multe intrebari acolo, la care as fi dorit niste raspunsuri mai amanuntite daca s'ar putea
In ambele cazuri puteti depune plagere pentru inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pacaleala pe okazii alexynno alexynno Buna ziua..am un prieten care a vrut sa faca un schimb pe okazii...sa trimita un laptop pt un tel..utilizatorul avea pozitive 100% ,au discutat si au cazut de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru inselaciune desi sunt nevinovat... flo1990b flo1990b Prin data de 20.12.2013 am cumparat doua telefoane mobile de pe okazii cu un pret total de 350 lei de la un vanzator din alt judet,telefoanele au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - ce fac? Olau88 Olau88 Buna ziua. Ce as putea sa fac in cazul in care am discutat cu o persoana de pe internet, si am hotarat de comun acord sa facem schimb de telefoane prin curier. ... (vezi toată discuția)