avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... Moneda virtuala este legala in Romania ?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

Moneda virtuala este legala in Romania ?

Doresc sa creez un sistem LETS (Local Exchange Trade System) in care oamenii pot tranzactiona bunuri si servicii intre ei folosind o unitate de masura (moneda virtuala) si vreau sa stiu daca este legal ce fac eu.

Descrierea sistemului o puteti gasi aici : [ link extern ]

Cel mai rau caz la care ma gandesc este ca pot fi acuzat de spargerea monopolului BNR de a emite moneda.

Cu stima ,

Daniel
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:18, 16 Octombrie 2011
Moneda virtuala (atata timp cat este virtuala) este legala.
Poate nu stapanesc limba engleza suficient de bine pentru ca nu inteleg legatura dintre articolul la care faceti trimitere si moneda virtuala.

De aceea am cautat in limba romana ceva pe tema asta si am ales din multele rezultate un fragment dintr-un articol publicat in Romania Libera

Moneda virtuală a fost creată în 2009 de un student japonez anonim, care folosea pseudonimul de Satoshi Nakamoto. Iniţial, ea a fost adoptată de hackeri ca monedă de schimb pentru servicii, dar acum, moneda-bit este pe cale să devină moneda neoficială a internetului.
[…]
Spre deosebire de monedele naţionale, moneda-bit nu este controlată de o autoritate care să o pună în circulaţie. Teoretic, monedele pot fi create de oricine, dar pentru asta este nevoie de un computer puternic şi de mult timp. Rezerva de monede virtuale este controlată folosind o serie de algoritmi matematici complecşi încorporaţi într-un software.

[ link extern ]

Doriti sa creati un sistem care sa foloseasca o moneda virtuala deja existenta sau doriti sa creati si un sistem si o noua moneda virtuala? Este doar o curiozitate personala,
nu cred ca exista restrictii legale pentru niciuna dintre variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se traduc prescurtarile? byanna byanna Am si eu o intrebare,sau mai multe desi ar parea ridicole multora dintre voi. Nu stiu exact cum ar trebui traduse prescurtarile gen: nr.,tel.,PFA ... (vezi toată discuția)
Interzicerea unui produs AndreiVB AndreiVB Buna! As dori o lamurire la o problema cu care ma confrunt. Sa zicem ca am creat o aplicatie online, care la randul ei creaza niste produse virtuale, pe care ... (vezi toată discuția)
Are cineva informatii despre firma certainvest cu sediul in londra? ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva informatii despre firma Certainvest cu sediul in Londra? Am vazut ca pare sa faca ceva ce pare sa fie ... (vezi toată discuția)