avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri, infractiune continuata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri, infractiune continuata?

Buna ziua tuturor!
Revin cu o problema de drept penal putin mai incurcata, in speranta ca ma puteti ajuta sa-i gasesc incadrarea corecta.
1.Ca urmare a semnarii unei Hotarari AGA de cesionare parti sociale si a contractului de cesiune parti sociale(SRL), asociatul, ceda unui tert o parte sociala din totalul de 5 pe care detinea, renuntand cu aceasta ocazie, si la calitatea de administrator(datorita unor probleme grave de sanatate, nu-si mai putea desfasura efectiv, activitatea). In conditiile in care, societatea nu i-a achitat dividendele nete, asociatul cedent, deschide actiune in instanta impotriva societatii, in vederea recuperarii sumei datorate. Solicitand de la ORC, actele de cesiune parti sociale depuse de catre societate, are surpriza sa constate ca acestea au fost falsificate(administratorii au redactat alta hotarare AGA falsificandu-i semnatura din acest inscris, contractul de cesiune parti sociale fiind si el falsificat).
Intrebarea este: pe langa savarsirea infractiunilor de fals in acte sub semnatura privata, fals in declaratii si fals in inscrisuri oficiale, pentru faptul ca au prezentat in instanta, pentru ducerea in eroare a cedentului, actele semnate de catre acesta(la ORC fiind depuse cele falsificate), cei doi se pot face vinovati si de inselarea instantei, a cedentului? Prezentarea in instanta dupa aproape doi ani de la savarsirea falsului, ca adevarata a unei fapte mincinoase, poate fi considerata inselaciune in concurs real cu infractiunile de fals in inscrisuri, in forma continuata? Este corecta o asemenea incadrare? De ce alte infractiuni se mai fac vinovati cei doi?:-/
Va multumesc si va doresc o duminica placuta in continuare!
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
andyanya, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:01, 16 Octombrie 2011
Cred ca vorbim de uz de fas,fals in inscrisuri sub semnatura privata,fals in declaratii si inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru fals si uz de fals utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu o intrebare: administratorul unei societati, care este si asociat cu 95% din capital a semnat in locul celuilalt asociat. Acesta din ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Fals sau mijloc fraudulos? mezgageza mezgageza se constituie fals daca am facut o stampila cu datele unei firme care nici nu exista (deci numele si CUI-ul firmei numai asa din cap) si am folosit ca mijloc ... (vezi toată discuția)