avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de intretinere 2 minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de intretinere 2 minori

Sunt actionat in instanta pentru majorare intretinere 2 minori. Se cere de catre instanta adresa de la angajator inainte de primul termen si deci inainte de a se lua in calcul invocarea exceptiei , care se admite sau se respinge si apoi se trece la analiza fondului. Adresa eliberata (sunt in posesia ei) contine venitul net pe 6 luni, pentru fiecare luna in parte, dar venitul net cuprinde si prime,indemnizatie de CM si ore suplimentare.Pot solicita de la angajator sa imi puna la dispozitie adresa judecatoriei pentru a vedea ce si cum s-a,pentru a ma putea apara de o omisiune sau un abuz din partea instantei,poate fi un abuz din partea angajatorului,care avea cunostinta de situatie atunci cand a eliberat venitul,pot solicita angajatorului fisele fiscale detaliate pe ultimele 6 luni ? Am neclaritati in legatura cu ce se considera venit cu caracter permanent si continuu si cu ceea ce reprezinta spor in conformitate cu art. 409 alin. 7 "sporurile care au ca scop de a da celor incadrati in munca posibilitatea de a preveni sau de a inlatura efectele daunatoare pe care le au asupra organismului omenesc anumite conditii deosebite e munca, diurnele si indemnizatiile cu destinatie speciala". Primesc spor de munca grea de 20 de procente din salariu si spor de tura continua 15 procente . Am mari nemultumiri in legatura cu felul in care se face dreptate in orasul meu si am simtit pe propria piele ce poate face un avocat influent.Sunt de acord cu majorarea pensiei dar in conditiile prevazute de lege. Pot solicita instantei,in virtutea dreptului exclusiv al copilului asupra pensiei,sa oblige fosta sotie la justificarea banilor primiti cu titlu de pensie de intretinere ? Dar sa prezinte venitul pe care il realizeaza ? Daca ma puteti ajuta,va rog tare mult !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: cristianstanciu , utilizator 14:25, 17 Octombrie 2011
Stimate domn,venitul net inseamna suma in care sunt cumulate salariul ,sporuri ,indemnizati ,etc din care se scade impozitul si alte creante bugetare.Judecatorul aduna cele 6 luni -venitul net il imparte la 6 ,desi angajatorul trebuia sa faca acest lucru si apoi stabileste suma pe care dvs trebuie sa o platiti.Nu outeti obliga sotia sa va dea socoteala pentru felul in care intelege sa administreze banii copilului,cel putin judecatorul nu poate sa faca acest lucru ca urmare a solicitarii dvs.
cristianstanciu a scris:

Sunt actionat in instanta pentru majorare intretinere 2 minori. Se cere de catre instanta adresa de la angajator inainte de primul termen si deci inainte de a se lua in calcul invocarea exceptiei , care se admite sau se respinge si apoi se trece la analiza fondului. Adresa eliberata (sunt in posesia ei) contine venitul net pe 6 luni, pentru fiecare luna in parte, dar venitul net cuprinde si prime,indemnizatie de CM si ore suplimentare.Pot solicita de la angajator sa imi puna la dispozitie adresa judecatoriei pentru a vedea ce si cum s-a,pentru a ma putea apara de o omisiune sau un abuz din partea instantei,poate fi un abuz din partea angajatorului,care avea cunostinta de situatie atunci cand a eliberat venitul,pot solicita angajatorului fisele fiscale detaliate pe ultimele 6 luni ? Am neclaritati in legatura cu ce se considera venit cu caracter permanent si continuu si cu ceea ce reprezinta spor in conformitate cu art. 409 alin. 7 "sporurile care au ca scop de a da celor incadrati in munca posibilitatea de a preveni sau de a inlatura efectele daunatoare pe care le au asupra organismului omenesc anumite conditii deosebite e munca, diurnele si indemnizatiile cu destinatie speciala". Primesc spor de munca grea de 20 de procente din salariu si spor de tura continua 15 procente . Am mari nemultumiri in legatura cu felul in care se face dreptate in orasul meu si am simtit pe propria piele ce poate face un avocat influent.Sunt de acord cu majorarea pensiei dar in conditiile prevazute de lege. Pot solicita instantei,in virtutea dreptului exclusiv al copilului asupra pensiei,sa oblige fosta sotie la justificarea banilor primiti cu titlu de pensie de intretinere ? Dar sa prezinte venitul pe care il realizeaza ? Daca ma puteti ajuta,va rog tare mult !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Nu sunt de rea-credinta,numai ca nu vad coplii ingrijiti cum trebuie(parerea mea),nu i-am vazut decat pe strada,de trei ani lungi,nu pot fi pasiv cand vad izolarea impusa copiilor fata de tata si bunicii parentali,iar ca tata,din pacate,autoritatile iti dau mai putina crezare,de la autoritatea tutelara si pana la executor.Ma privesc mirati de parca ceea ce le cer li s-ar parea anormal. Ce putem face noi tatii daca ne dorim respectate indatoririle si drepturile fata de copii, daca vrem sa ne pastram reletia tata-fiu, daca ne lipseste dragostea si un minim respect din partea copiilor in afara de asta cu palaria in mana si cu capul plecat in fata fostei sotii ? Mie mi s-a transmis verbal din partea ex-ei,"i-ati un caine". Nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat ?

O mare problema ar putea fi in instanta faptul de a nu mi se permite sa vorbesc,iar de spus ca nu sunt de acord cu suma xxx chiar indreptatit fiind,ar insemna cu aportul nociv al mamei o mai mare prapastie intre mine si baieti.Voit sau inconstient se joaca cu viitorul copiilor,totusi inca mici sa discearna anumite lucruri,mama...nu vede, nu aude si nu prea cunoaste notiunea de dialog constructiv,acum 3 ani in timpul divortului mi-a spus-o in fata:iti iau banii si copii n-ai sa-i vezi si cu amaraciune vad ca se tine de cuvant.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
cristianstanciu, utilizator
Daca de la 1 oct tot a intrat in vigoare noul Cod civil, incercati sa solicitati instantei stabilirea obligatiei de intretinere in natura si nu in bani.
Multumesc ptr. sfat,dar nu-mi este de folos.
Nu are rost, sunt copii mei,pentru D-zeu,nu-mi sta in fire sa ma targuiesc ca la piata,in plus instanta a stabilit plata obligatiei in bani,ce ma deranjeaza este ca nu vad schimbari in bine, ingrijirea copiilor lasa mult de dorit,e posibil sa fiu eu subiectiv sau cusurgiu,dar primesc,dupa prima majorare, aceasta este a doua,estimativ,salariul unui profesor cu gradatie mica. Nu-i vad bine imbrcati,in tabara nu au plecat,etc ... nu stiu ce le-o pune pe masa,nu-mi permite sa am o continuitate in relatia mea baietii,sa-i mai ajut si cu altceva, nu sunt intrebat in legatura cu deciziile majore din viata copilului, ex:cel mare este primul an la liceu, a optat pentru profilul MF,e un elev bun,e si meritul mamei, dar si al meu,la liceul din oraselul nostru cu profesori putini raportat la nr.de clase, se iroseste. Daca era dupa mine si aveam sustinerea sau doar intelegere din partea mamei,sa fi vrut sa stea de vorba cu mine,copilul era acum la liceul pedagogic M. S,din resedinta de judet. Sa nu zica nimeni ca dupa razboi multi viteji se arata, n-ar avea dreptate. Mai incerc ,inca nu-i tarziu.
Sunt drepturi statuate,care nu numai ca mi se incalca in mod grosolan,ci imi sunt interzise, copilul isi asculta mama,executorul imi spune ca nu poate obliga minorul,ci doar pe mama,conform S.C. urmarea: copilul si tatal au de pierdut. Sa-mi dea D-zeu rabdare si toleranta, ca tare greu este.

Alte discuții în legătură

Contributie copii tiberiulupoiu tiberiulupoiu am divortat, cei 2 copii au ramas la sotie, eu am platit in contul sotiei30% din salariu, ulterior unul dintre ei a implinit 18 ani si s- a mutat la mine, ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat cu privire la pensia alimentara daniela.ilea daniela.ilea Buna Dimineata , Sotul meu are un copil din prima casatorie pentru care plateste pensie alimentara de mai multi ani in suma fixa de 200 lei (i se retine ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)