avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de intretinere 2 minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de intretinere 2 minori

Sunt actionat in instanta pentru majorare intretinere 2 minori. Se cere de catre instanta adresa de la angajator inainte de primul termen si deci inainte de a se lua in calcul invocarea exceptiei , care se admite sau se respinge si apoi se trece la analiza fondului. Adresa eliberata (sunt in posesia ei) contine venitul net pe 6 luni, pentru fiecare luna in parte, dar venitul net cuprinde si prime,indemnizatie de CM si ore suplimentare.Pot solicita de la angajator sa imi puna la dispozitie adresa judecatoriei pentru a vedea ce si cum s-a,pentru a ma putea apara de o omisiune sau un abuz din partea instantei,poate fi un abuz din partea angajatorului,care avea cunostinta de situatie atunci cand a eliberat venitul,pot solicita angajatorului fisele fiscale detaliate pe ultimele 6 luni ? Am neclaritati in legatura cu ce se considera venit cu caracter permanent si continuu si cu ceea ce reprezinta spor in conformitate cu art. 409 alin. 7 "sporurile care au ca scop de a da celor incadrati in munca posibilitatea de a preveni sau de a inlatura efectele daunatoare pe care le au asupra organismului omenesc anumite conditii deosebite e munca, diurnele si indemnizatiile cu destinatie speciala". Primesc spor de munca grea de 20 de procente din salariu si spor de tura continua 15 procente . Am mari nemultumiri in legatura cu felul in care se face dreptate in orasul meu si am simtit pe propria piele ce poate face un avocat influent.Sunt de acord cu majorarea pensiei dar in conditiile prevazute de lege. Pot solicita instantei,in virtutea dreptului exclusiv al copilului asupra pensiei,sa oblige fosta sotie la justificarea banilor primiti cu titlu de pensie de intretinere ? Dar sa prezinte venitul pe care il realizeaza ? Daca ma puteti ajuta,va rog tare mult !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: cristianstanciu , utilizator 14:25, 17 Octombrie 2011
Daca baiatul este clasa a IX a la liceu si in plus este baiat bun si intr-adevar doriti sa va apropiati de el , dupa parerea mea nu trebuie decat sa fiti corect si sa aratati ca il iubiti si il sustineti si, indiferent de influenta mamei, el va va dori alaturi de el. Pentru ca la varsta lui intelege lucrurile care se intampla in familie si cine-i vrea binele cu adevarat. Oricum, copilul este cel mai important lucru din viata unui om. Mi-am permis sa va dau un sfat pentru ca am si eu un baiat clasa a IX a, copil deosebit, cu rezultate foarte bune la scoala, intelegator si respectuos, indarjit sa realizeze ceva in viata. Sunt multumita de reusita mea in privinta lui pentru ca este doar meritul meu. Fostul meu sot are venituri foarte mari si desi plateste o pensie de intretinere derizorie si nu ajuta cu nimic in plus, se lauda la cunoscutii lui ca el ii imbraca si le trimite bani pentru nevoile lor. Dar copilul stie adevarul si doar asta conteaza, parerea oamenilor e mai putin importanta. Oricum eu il sfatuiesc pe copil sa tina legatura cu tatal lui pentru ca nu se stie niciodata cand va realiza ce comoara are!
Va doresc succes si numai ganduri bune!
Sa va traiasca baiatul sa va bucurati de el ! Multumesc ptr. sfaturi, realitatea insa este mai complexa si teoria ca teoria, practica ne omoara, nu este deloc receptiv si la ce am incercat sa-l fac sa inteleaga si mama ii vrea binele, in felul, dar are o fire voluntara, dupa parerea mea,in privinta copiilor, inutila si nociva, eu la fel de incapatanat poate si ptr. ca i-a facut sa rupa relatiile firesti cu mine inca din timpul divortului si nu sunt o comoara,nici persoana care este moral si dezinteresat vrea sa il sprijine si sa-i indrume,asta cred baietii mei,desi le-am tot spus cand am avut ocazia, e mama iubeste-o si respect-o sunt tata la fel sau mai putin, mama le este totul si nu-i condamn, dar pana la a arunca cu piatra dupa mine si a ma huidui e cale lunga si ma fac sa ma intreb daca si cu ce le-am gresit, in fara de faptul de a fi divortat de mama lor si abia de aici incepe vina mamei. O minciuna repetata, plus refuzul copiilor, fac din vorbele mamei adevaruri, fie ca-i pune sa manance,ca le calca o camasa, tac-tu' este..., tac-tu face... zi de zi, ce sa asimileze copii, nu sunt usa de biserica si nici macar misogin, cunosc situatii in care numai tati nu sunt si tot isi vad copii, la insistenta mamei, spre marea lor cinste si femei simple dar cu mare noblete si calitatea de om. Multumesc pentru urare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie copii tiberiulupoiu tiberiulupoiu am divortat, cei 2 copii au ramas la sotie, eu am platit in contul sotiei30% din salariu, ulterior unul dintre ei a implinit 18 ani si s- a mutat la mine, ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat cu privire la pensia alimentara daniela.ilea daniela.ilea Buna Dimineata , Sotul meu are un copil din prima casatorie pentru care plateste pensie alimentara de mai multi ani in suma fixa de 200 lei (i se retine ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)