avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii

Problema mea nu se refera la divortul in sine, insa o are ca baza.
Sunt casatorita de 11 ani si avem 2 copii de 4 si 7 ani. Am inaintat actiune de divort in urma cu 2 saptamani. Locuiam impreuna cu sotul si copiii in apartamentul propretatea mea (dobandit inaintea casatoriei).
In urma cu 2 zile sotul meu a hotarat ca trebuie sa ma aduca pe drumul cel bun si, pentru prima oara de cand suntem impreuna, m-a lovit. Au fost multe lovituri, apo pauza, apoi inca 1-2 pumni, apoi pauza, apoi inca 1-2 pumni....toate acestea in timp ce-l tineam strans la piept pe copilul meu de 4 ani. Am reusit sa chem ajutor, am iesit din casa cu ajutorul politiei. Acum locuiesc, impreuna cu copiii, in casa parintilor mei. Sa mai spun ca 10 oameni au auzit amenintarea cu moartea adresata mie si copiilor. Am depus 2 plangeri penale importriva lui.
Avocatul m-a sfatuit sa prind un moment cand nu este acasa si sa schimb usa de la intrare. Voi face acest lucru imediat ce voi avea ocazia. L-am anuntat deja pe sotul meu de intentia mea si i-am dat termen 2 zile sa paraseasca locuinta. M-a anuntat ca a fost sfatuit sa nu plece fara o hotarare judecatoreasca.
In acest moment sotul meu locuieste in casa mea, iar eu si copiii suntem nevoiti sa locuim in casa parintilor mei.
Va rog sa ma indrumati ce actiuni pot intreprinde de acum incolo, astfel incat sa solutionez aceasta situatie. Subliniez ca refuza sa plece si ca am indoieli ca dupa pronuntarea divortului vaa fi mai flexibil.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 17:58, 16 Octombrie 2011
Stimata doamna, nu prea aveti ce sa faceti....pana la solutionarea divortului, chiar daca imobilul este proprietatea dv. el figureaza in acel loc impreuna cu dv. ca si domiciliu conjugal....
Daca tot a insistat Avocatul dv. sa profitati de ocazia cand el nu este acasa si sa schimbati usa...de ce nu ati facut-o???? de ce i-ati mai dat acel termen....????
Nu o sa il speriati cu nimic...
Mergeti pe mana avocatului pe care l-ati ales si cu care v-ati inteles in privinta divortului si a dosarelor penale, pe care i le-ati deschis sotului.
In situatia in care nu sunteti multumita de acel avocat, legea va da dreptul de a va angaja oricand un altul, ori a face contract cu 100 - evident, daca va permiteti...
Cu sinceritate,
Puteti solicita evacuarea sotului pe baza unei ordonante presedintiale pana la finalizarea divortului motivat de imposibilitatea locuirii datorita comportamentului violent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - loviri si amenintari cu moarte SorinManta SorinManta Buna ziua, Sunt in divort cu sotia de anul trecut. Divortul a fost deschis de ea. Atunci cand ea s-a lamurit ca eu nu vreau sa ne impacam ( am aflat ca avea ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintelui si ale copilului mare mare Am intentat actiune de divort in iunie si am prima infatisare pe 25 oct.Intre timp locuiesc cu sotul si copii,dar sotul ma agreseaza verbal si nu ma lasa sa ... (vezi toată discuția)