avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Alexa_Crm a scris:

Bun venit in grup! Proba eliminatorie se da din OEPA, DC, DPC, DP si DPP.. adica din tot :D Vor fi 200 de intrebari sub forma de grile, care se dau in 2 zile, cate 100. Trebuie sa obtii mimin nota 7.

Buna seara! Stati putin ca eu m-am pierdut! Cum adica proba eliminatorie cu 200 de intrebari in doua zile diferite? Anul acesta s-au dat numai 100, intr-o singura zi, 4 ore. Acum 2 ani a fost o admitere la Sibiu in modalitatea descrisa de tine, insa s-a dat numai grila...Si intr-adevar trebuia sa obtii minim 70 total, minim 60 la materie si 70 total. Gresesc?
:innocent:Ok.Mlumtesc mult pentru raspuns.
Spor la invatat!
Alexa_Crm a scris:

Bun venit in grup! Proba eliminatorie se da din OEPA, DC, DPC, DP si DPP.. adica din tot :D Vor fi 200 de intrebari sub forma de grile, care se dau in 2 zile, cate 100. Trebuie sa obtii mimin nota 7.

Nu,sunt doar 100 de intrebari-grila,proba care se sustine intr-o singura zi. Pentru a merge mai departe,trebuie sa obtii minim 70 de puncte.

Extras din Hotararea Consiliului UNBR nr. 04/2011:

" Examenul este organizat in doua etape:
a. prima etapă constă în verificarea cunoştinţelor juridice prin susţinerea
unei probe eliminatorii, tip grilă, la următoarele discipline:
- organizarea şi exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.
b. a doua etapă constă în susţinerea unei probe teoretice şi cu caracter
aplicativ (aplicaţie practică) la următoarele discipline:
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.
Art.6. - (1) Testul grilă – eliminatoriu cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de
examen. Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la testul grilă este cel stabilit de
comisia de elaborare a subiectelor pentru aceasta proba; acesta nu poate fi mai scurt de 2
ore şi nici depăşi 4 ore de la momentul la care s-a încheiat distribuirea testelor către toţi
candidaţii.
(2) La testul grilă, fiecare răspuns corect se evaluează cu un punct.
(3) Lucrările se notează cu „ Admis ” sau „ Respins ”, în funcţie de punctajul obţinut
de către candidat. Sunt admişi în etapa a II-a candidaţii care au obţinut minimum 70 de
puncte.
4
(4) Evaluarea lucrărilor la testul grilă se realizează prin procesare (scanare)
electronica.
(5) Proba teoretică, cu caracter aplicativ, constă în rezolvarea unor cazuri practice
pe baza cunoştinţelor teoretice ale candidaţilor. Notarea se va realiza pentru fiecare
disciplină în parte, cu note de la 1 la 10. Vor fi declaraţi admişi candidaţii care vor obţine cel
puţin nota 5,00 la fiecare disciplină în parte şi o medie generală de cel puţin 7,00. "
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
luiza2008, utilizator
Asa e, sunt 100 de grile. Am inteles eu aiurea, citisem pe un alt forum..
Si totusi, Regulamentul privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat prevede:
Art. 14. - (1) Examinarea candidaţilor constă în susţinerea de probe scrise.
(2) Subiectele vor urmări verificarea cunoştinţelor teoretice ale candidaţilor.
(3) Probele scrise se desfăşoară prin rezolvarea unor subiecte tip grilă, care sunt cuprinse în „Chestionarul de examen”.
(4) Chestionarul de examen cuprinde 200 de întrebări, câte 40 pentru fiecare dintre disciplinele de examen, grupate astfel: 80 de întrebări pentru disciplinele „drept civil – drept procesual civil”, 80 de întrebări pentru disciplinele „drept penal – drept procesual penal”, 40 de întrebări pentru disciplina „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat”.
(5) Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la întrebările din chestionarul de examen este cel stabilit de Comisia de elaborare a subiectelor şi nu poate depăşi 4 ore socotite din momentul în care s-a încheiat distribuirea testelor pentru toţi candidaţii.
(6) Cele 200 de întrebări cuprinse în Chestionarul de examen se vor repartiza astfel încât examenul să se susţină în două zile succesive, pentru fiecare zi urmând a fi soluţionate subiecte (întrebări) repartizate în teze de examen, astfel:
- în prima zi de examen, teza de examen va cuprinde 20 de întrebări la disciplina „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat” şi 80 de întrebări pentru disciplinele „drept civil – drept procesual civil”;
- în a doua zi de examen, teza de examen va cuprinde 20 de întrebări la disciplina „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat” şi 80 de întrebări pentru disciplinele „drept penal – drept procesual penal”.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)