avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
andreeas1 a scris:

andaanduta a scris:

andreeas1 a scris:

me_dna a scris:

andaanduta a scris:

me_dna a scris:

Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!

din Boroi si Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, editia 2012, unde gasesti si Aplicarea in timp a codului civil din 2009.

Multumesc mult! Eu am invatat din Boroi si Anghelescu si abia am realizat ca este incomplet actul juridic. Aplicarea in timp sper sa fie completa. Am sa-mi procur si cealalta carte cat mai curand, m-am uitat pe cuprinsul ei si intr-adevar apar si celelalte aspecte.

eu zic ca este suficient ce scrie in cartea lui Boroi+Anghelescu, tematica specifica clar ca trebuie invatat actul juridic dupa ncc, fara a face referire la riscul contractului si efectele contractelor sinalagmatice, deoarece acestea fac parte din tematica TGO :) ( vezi punctul 2 din tematica) eu am invatat din actul juridic dupa Ncc - capacitatea, consimtamantul, obiectul, cauza FARA modalitati fiindca ele incep dupa art 1330., efectele si nulitatea. Succes!

cred ca ai dreptate Andreeas1, mersi.
poti te rog sa-mi spui dupa ce autor inveti TGO si drepturile reale? eu am Turianu care e foarte accesibil, adica e usor de invatat dupa el; ai vreo parere?

Cu mare placere! Multa lume cred ca a invatat prost :)) La reale dupa birsan si la tgo dupa filipescu/ boroi.

da, chiar iti multumesc, o luasem inainte cu actul juridic ca un robot, aviz si celorlalti si pt me_dna.
Eu nu sunt deloc lamurita daca efectele ct sinalagm treb invatate din vechiul sau noul cod..imi este foarte neclar si nu vreau sa ma trezesc la exam ca n-am inv ce trebuia..:help: Apoi, publicitatea imib ce apare in cartea d anu 2 e suficienta, treb actualizata cu vreo lege? k am auzit ca si asta a fost modificata. ms frumos
m-ar interesa si pe mine de unde invatati publicitatea imobiliara;
nu am toate cartile din lume, iar in cele pe care le am lipseste cu desavarsire.
doomkikidex a scris:

Eu nu sunt deloc lamurita daca efectele ct sinalagm treb invatate din vechiul sau noul cod..imi este foarte neclar si nu vreau sa ma trezesc la exam ca n-am inv ce trebuia..:help: Apoi, publicitatea imib ce apare in cartea d anu 2 e suficienta, treb actualizata cu vreo lege? k am auzit ca si asta a fost modificata. ms frumos

nu mai inteleg nimic;
modalitatile ajc sunt in noul cod de la art.1396, iar in Hotararea lor spun ca fac obiect al examinarii numai dispozitiile referitoare la ajc art. 1164 - art. 1329.
ce parere aveti?
andreeas1 a scris:

andaanduta a scris:

andreeas1 a scris:

me_dna a scris:

andaanduta a scris:

me_dna a scris:

Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!

din Boroi si Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, editia 2012, unde gasesti si Aplicarea in timp a codului civil din 2009.

Multumesc mult! Eu am invatat din Boroi si Anghelescu si abia am realizat ca este incomplet actul juridic. Aplicarea in timp sper sa fie completa. Am sa-mi procur si cealalta carte cat mai curand, m-am uitat pe cuprinsul ei si intr-adevar apar si celelalte aspecte.

eu zic ca este suficient ce scrie in cartea lui Boroi+Anghelescu, tematica specifica clar ca trebuie invatat actul juridic dupa ncc, fara a face referire la riscul contractului si efectele contractelor sinalagmatice, deoarece acestea fac parte din tematica TGO :) ( vezi punctul 2 din tematica) eu am invatat din actul juridic dupa Ncc - capacitatea, consimtamantul, obiectul, cauza FARA modalitati fiindca ele incep dupa art 1330., efectele si nulitatea. Succes!

cred ca ai dreptate Andreeas1, mersi.
poti te rog sa-mi spui dupa ce autor inveti TGO si drepturile reale? eu am Turianu care e foarte accesibil, adica e usor de invatat dupa el; ai vreo parere?

Cu mare placere! Multa lume cred ca a invatat prost :)) La reale dupa birsan si la tgo dupa filipescu/ boroi.

referitor la actul juridic civil trebuie invatat din ncc doar art. 1164-1329!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)