avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ITM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ITM

Buna ziua,
Daca am lucrat la 4 firme si nici o firma nu mi-a facut carte de munca, doar contract de munca- adeverinta de vechime :
1) care este adeverinta acceptata de ITM?
2) am nevoie de cate o adeverinta pentru fiacare firma in parte?
3) adeverinta completata de firma trebuia vizata de ITM apoi sa o primesc eu sau dupa ce va fi completata o pot duce eu la ITM si o vor aviza ei?
Am nevoie de aceste adeverinte cat mai repede pentru depunere la somaj
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 12:16, 17 Octombrie 2011
Incepand cu 01.01.2011 nu se mai completeaza carti de munca.
Dosarul de somaj nu il depuneti la ITM, ci la Agentia pt. Ocupare a Fortei de Munca;
Adeverintele de vechime si cele cu stagiul de cotizare nu trebuie vizate de ITM, ele vor fi eliberate de catre fiecare angajator in parte. Puteti primi formulare de la agentia de somaj.
am inteles ca nu se mai completeaza in cartile de munca incepand cu 01.01.2011, dar eu daca nu am avut niciodata carte de munca, doar contract de munca: trebuie sa ma duc la fiecare firma in parte unde am lucrat sa-mi completeze cate o adeverinta in parte?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca sau contract individual? ionela_ionela35 ionela_ionela35 Buna ziua. Daca ne vor da cartile de munca acasa unde se vor inregistra anii de vechime lucrati in munca si cum vom face dovada peste anii, vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)