avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM 2011 -
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM 2011 -

Imi poate spune cineva daca exista si in ce stadiu este CCMNN, pentru 2011- 2014?

Am vazut o varianta pe internet in acest sens insa nu sunt sigura ce reprezinta.

Si daca nu mai exista CCMNN, ce se intampla cu toate prevederile celui vechi si care nu sunt cuprinse in CCM - la nivel de firma, in ROI sau in CIM?
Mai trebuie sa le respectam?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 17 Octombrie 2011
Nu s-a mai incheiat CCMNN.
Mergeti pe prevederile CCM - la nivel de firma, cu conditia ca acestea sa nu fie sub prevederile Codului Muncii sau ale Legii Dialogului Social.
CCMN nu mai produce efecte de la aparitia legii 62/2011.
CCM se incheie la nivel de ramura, subunitati si unitati. Daca aveti CCM trebuie respectat pana la modificarea sau renegocierea lui. Cum puteti gandi ca nu respectati CIM sau RI numai pentru faptul ca nu mai exista CCMN? Sunt cele mai importante in relatia angajat-angajtor si asta o stie orice persoana care se ocupa in cadrul firmei de resurse umane.:stunned:
Nu va suparati dar cine a spus ca nu doreste sa respecte prevedirile ROI, CIM?
Va invit respectuos sa mai cititi inca o data si sa vedeti ca eu intrebam: ce se intampla cu prevederile ce existau in CCMNN si nu se regasesc in documentele mentionate?

Normal ca daca se regasesc si in acestea, se respecta, indiferent ca exista CCMNN. Eu intrebam: ce se intampla daca nu se regasesc in acestea. Ce se intampla cu anumite prevederi care nu se regaseau decat in CCMNN.

Preverderi care nu exista in ROI, CIM, etc.
De exemplu, la incheierea unui nou CCM - la nivel de firma, trebuie sa mai respect anumite prevederi minime, cum eram obligata pana acum daca nu mai sunt prevazute altundeva?
@ pneagu
CCMN nu mai exista de la 01.01.2011 , data cand a expirat valabilitatea CCMN pe anii 2007/2010 si nu de la data intrarii in vigoare a Legii nr.62/2011.

@ delia.ionescu
Acele prevederi la care va referiti fie la introduceti in R.I. , fie nu le acordati avand in vedere ca nu angajatorul nu mai este obligat sa le respecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Sporul de vechime ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua Citind Contractul colectiv de munca la nivel national pt 2011-2014, am observat ca exista prevederi cu privire la acordaea sporului de vechime. In ... (vezi toată discuția)
Salariu incadrare inginer topograf Neag_Bobby Neag_Bobby Buna ziua, am absolvit in vara acestui an ca inginer topograf in cluj. am fost angajat de 2 sapt in domeniu, cu calificarea inginer topograf functia sef punct ... (vezi toată discuția)