avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in USA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in USA

Buna ziua, va rog dragi colegi de forum sa ma ajutati cu informatii legate de o casatorie in USA.
Ea, romanca, el roman stabilit de 5 ani in USA., rezitenta permanenta, green card, urmeaza cetatenia.
Ma intereseaza daca e adevarat ca :
1. In urma casatoriei sotia preia drepturile pe care sotul le are in acel moment in US.
2. Dupa cat timp, sotia poate reveni in tara, fara sa riste ca la intoarcere in US sa nu i se mai dea voie sa intre .
Stiu e vorba de legislatia americana, dar fac si eu o incercare
Cu multumiri Octavia T
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:04, 27 Octombrie 2011
Thank you ! Trebuie sa ma obisnuiesc cu "englezeasca" !:giggle:
:bow:
Aveti nevoie de pasaport si certificat de nastere tradus si legalizat in SUA. Vedeti ca cel care va realiza ceremonia sa fie autorizat de stat. In SUA oricine poate realiza casatorii atata vreme cat sunt autorizati de stat.

Trebuie sa obtineti de asemenea un certificat de casatorie (Marriage licence) care se obtine din cate stiu cu aprox. 1 luna inainte de casatorie de la unul din oficiile statului Nevada.

[ link extern ]

1.Veti primi rezidenta (green card) in termen de 2 luni
2. Puteti reveni in tara imediat dar nu puteti sta mai mult de 6 luni fara a avea acordul de readmisie.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Alex_Munteanu a scris:

Trebuie sa obtineti de asemenea un certificat de casatorie (Marriage licence) care se obtine din cate stiu cu aprox. 1 luna inainte de casatorie de la unul din oficiile statului Nevada.

Este vorba despre licenta/autorizatia de casatorie. Certificatul de casatorie se elibereaza dupa oficierea casatoriei.

Alex_Munteanu a scris:

1.Veti primi rezidenta (green card) in termen de 2 luni

Depinde de statutul pe care il are in prezent in SUA. Daca se afla acolo ilegal, nu cred ca va putea sa-si reglementeze statutul inainte ca sotul sa obtina cetatenia.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
yvk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea casatoriei din sua cu nume diferite dupa casatorie kremoon kremoon Va prezint o speta pentru care am nevoie de lamuriri. Un cetatean roman si american s-a casatorit cu o romanca ce are doar cetatenia romana. In urma ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman cu cetatean sua hamzaxxxl hamzaxxxl Salut. Am si eu nevoie de ajutor va rog. Eu sunt cetatean roman, iar sotia mea este cetatean american(SUA). Ne-am casatorit religios si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Validarea in romania a casatoriei facute in sua udrea-aneta udrea-aneta In urma casatoriei dintre o cetateanca romanca cu un cetatean american, facuta in SUA , Los Angeles, in sept.2011, cu schimbarea numelui, care sunt ... (vezi toată discuția)