avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sentinta gresita la tribunal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sentinta gresita la tribunal

Am actionat in judecata intreprinderea la care lucrez pentru un drept neacordat. Apararea a prezentat un act prin care sindicatul a fost de acord ca dreptul sa nu se acorde in anul 2009 si 2010, datat in 2010. In sentinta civila s-a mentionat ca actul este datat din 2009, drept pentru care dreptul respectiv nu se acorda. La Curtea de Apel, la recurs, am mentionat aceasta eroare dar instanta a respins recursul. Mai pot sa cer inca odata la Tribunal prin alta actiune acelasi lucru? Sau exista alta cale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 17 Octombrie 2011
Nu mai puteti solicita acest lucru inca o data , vi se va opune autoritatea de lucru judecat ... Principiul autoritatii de lucru judecat corespunde necesitatii de stabilitate juridica si ordine sociala, fiind interzisa readucerea in fata instantelor a chestiunii litigioase deja rezolvate si nu aduce atingere dreptului la un proces echitabil prevazut de art. 6 din CEDO, deoarece dreptul de acces la justitie nu este unul absolut, el poate cunoaste limitari, decurgand din aplicarea altor principii.

Conform art. 1201 C. civ. - vechi - , este autoritate de lucru judecat când a doua cerere în judecată are acelaşi obiect, este întemeiată pe aceeaşi cauză şi este între aceleaşi părţi, făcută de ele şi în contra lor în aceeaşi calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia puterii lucrului judecat dorelbaiu dorelbaiu In cursul desfasurarii unei cauze civile pentru nulitate contract, ajunsa in faza de recurs se deschide o noua cauza pe fond funciar cu acelasi obiect, cauza ... (vezi toată discuția)
Exceptia puterii de lucru judecat lupianca lupianca Buna ziua.....am nevoie de ajutor intr o problema. In decembrie 2011 am introdus partajul solicitand cota egala de contributie (50/50). fostul meu sot nu a ... (vezi toată discuția)
Exceptia autoritatii lucrului judecat DanyD DanyD Daca prima actiune (aceleasi parti, obiect, cauza) este respinsa pe exceptia indamisibilitatii, deci [b]fara a intra pe fondul ei[/b], se poate retine in cea ... (vezi toată discuția)