avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire sexuala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire sexuala

De aproape o luna sunt chinuita de un prieten de familie.. cand spun chinuita ma refer la faptul ca ma suna, imi da mesaje, ma cauta acasa si la munca si totul a culminat cu spargerea usii apartamentului in care locuiesc, pentru ca am refuzat sa-i deschid... Ce pot face? Ma terorizeaza si ma tem ca mergand in instanta voi agrava lucrurile, pana voi ajunge la un rezultat... mi-ar prinde bine un sfat de la un avocat, dar si de la cineva care a avut o asemenea experienta, simt ca nu mai vreau sa traiesc.... #-o
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:38, 25 Ianuarie 2012
Multumesc mult pentru sfaturi! Voi apela la serviciile unui avocat si voi incerca inca o discutie serioasa cu el... Daca nu se opreste voi merge direct la politie. Ce pot patii eu in cazul in care ma apar cu aparatul cu electrosocuri? L-am achizitionat deja pt. ca imi e teama sa mai stau in casa....
Exista 3 situatii posibile daca folositi aparatul cu electrosocuri:
1. Veti raspunde pt infractiunea de loviri sau alte violente, sau vatamare corporala, dupa caz, in situatia in care folositi aparatul fara sa va fiti amenintata in vreun fel.
2. Sa fiti amenintata si sa folositi aparatul dar apararea dvs sa nu fie proportionala cu amenintarea, astfel veti savarsi infractiunile enumerate mai sus, dar cu circumstanta atenunata a depasirii legitimei aparari.
3. Persoana de care va este teama sa va puna in pericol integritatea corporala, atacul fiind iminent, iar in urma folosirii aparatului cu electrosocuri veti savarsi infratiunile de mai sus, dar nu veti raspunde penal, fiind in legitima aparare.
Va sfatuiesc sa il folositi cu grija numai daca va aflati intr-un pericol pe care nu il puteti inlatura in alt mod, asadar evitati sa uzati de acesta.
cu alte cuvinte nu poti sa te aperi decat DUPA ce esti atacat si lovit concret ... problema raman martorii.... daca sunt doar ei doi, cum dovedesti ca ai fost lovit de celalalt.... deci numai dupa ce va dat un pumn puteti sa aplicati electrosocuri, altfel nu

chiar si o palma e greu de dovedit ca s-a dat, ca nu lasa urme.

singurii martori la zgomote in apartament ar putea fi vecinii (daca au auzit, chiar daca nu au vazut), .

nici la spartul usii nu exista martor....(deci...putea sa o sparga oricine, nu neaparat persoana aia).

poate pe noul cod civil s-a imbunatatit -remediat problema, nu mai trbuie sa mori la tine in casa, ca sa ai dreptul apoi sa te aperi ?!

in situatia dvs faceti tot ceea ce trebuie facut ( inclusiv sa vorbiti cu cineva din familia lui neaparat, poate tatal lui)

daca va atinge cu un deget, nu puteti sa ii aplicati electrosocuri
daca va da un pumn, atunci puteti dovedi autoapararea
depasirea autoapararii... sa va spuna colegii mai multe

banuiesc ca daca cineva incearca sa arunce cu scaunul dupa tine, chiar daca nu te atinge, E SUFICIENT ca sa ii aplici electrosocuri? Oare cum dovedesti ca a aruncat scaunul , fiind doar doua persoane prezente....
Sa speram ca se recolteaza amprentele de pe scaun....

Ati uitat sa faceti plangere chiar pentru hartuire sexuala ! (oare cum se dovedeste?)

Iar sprayul de ochi speram ca este mult mai bun decat aparatul cu electrosocuri !

ce se poate intampla in cazul folosirii sprayului?

Eu zic ca violarea de domiciliu e suficienta pentru a folosi sprayul si electrosocurile.
(Adica nu trebuie sa te loveasca fizic) ( Se poate dovedi cu usa sparta, daca intra prin ea) Sa vedem specialistii ce spun.


Dar daca v-a spart usa (cum ziceti) dvs nu ati putut sa sunati la 112? L-ati lasat sa o sparga?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
In momentul in care esti atacat,asa cum spune-ti dvs.,prin spargerea usi,folositi orice metoda de a va apara vita.Eu am o furca de fier linga usa si nu voi ezitz sa o folosesc daca cineva atenteaza la viata mea.Desigur SOLUTIA CEA MAI BUNA E SA VA ADRESATI POLITIEI!
simpla violare de domiciliu este considerata lipsa de atac? deci nu necesita autoaparare?... se pare ca e nevoie de o fapta fizica corporala pt autoaparere

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Despre citatii alexlex alexlex Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)
Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai unui imobil și am probleme grave, pentru care am sunat la 112, cu unul din ceilalți doi. ce drepturi am în această situație? DitcovLauretiu DitcovLauretiu Buna seara! Am o mare problema si nu gasesc pe internet nimic clar despre drepturile chiriasului cu sau fara contract. Va rog, daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)