avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire sexuala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire sexuala

De aproape o luna sunt chinuita de un prieten de familie.. cand spun chinuita ma refer la faptul ca ma suna, imi da mesaje, ma cauta acasa si la munca si totul a culminat cu spargerea usii apartamentului in care locuiesc, pentru ca am refuzat sa-i deschid... Ce pot face? Ma terorizeaza si ma tem ca mergand in instanta voi agrava lucrurile, pana voi ajunge la un rezultat... mi-ar prinde bine un sfat de la un avocat, dar si de la cineva care a avut o asemenea experienta, simt ca nu mai vreau sa traiesc.... #-o
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:38, 25 Ianuarie 2012
metoda aplicata in aparare trebuie sa fie justificata,si egala cu pericolul.daca unu imi da o palma,eu nu ii pot da un par in cap.cel mult,in cazul in care incearca sa continue,pot sa il imobilizez.altfel,voi fi si eu cercetat pentru lovire.
sprayul nu e cel mai ok mod de a depasi minimal limita de autoaparare?

pentru simpla violare de domiciliu, tot numai imobilizare si atat, nici macar spray?

cum dovedesti violarea de domiciliu, fara sa ai martori?

---------------

totusi in afara de 112 nu vad alta manevra mai simpla si chirurgicala, fara tot felul de complicatii
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
eu vorbesc din lege.si asta e legea.
nu am contestat folosirea spray-ului.dar v-ati gandit ca este foarte posibil sa nu apuce sa il foloseasca,sau sa nu mearga jetul pe fata agresorului?


pentru violare de domiciliu,depinde de intentia agresorului.poate sa intre peste tine cu cutitul,sau doar sa forteze usa sa intre dar sa nu te agreseze.e mai complicat.

violarea de domiciliu este relativ usor de demonstrat.in primul rand,cineva trebuie sa vada si sa auda cand se sparge o usa si cand o femeie striga dupa ajutor.
in al doilea rand,organele sosite la fata locului,vor constata ca usa e fortata,si vor audia martori.
Hartuirea sexuala este incriminata de Codul penal in art. 203 ind. 1.
Eu as face plangere penala la Parchetul local impotriva acestuia si pentru savarsirea acestei infractiuni, celelalte infractiuni fiind savarsite de catre faptuitor pentru a obtine satisfactii de natura sexuala. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Despre citatii alexlex alexlex Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)
Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai unui imobil și am probleme grave, pentru care am sunat la 112, cu unul din ceilalți doi. ce drepturi am în această situație? DitcovLauretiu DitcovLauretiu Buna seara! Am o mare problema si nu gasesc pe internet nimic clar despre drepturile chiriasului cu sau fara contract. Va rog, daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)