As dori sa stiu daca exista jurisprundenta in acest sens si daca se poate actiona penal contra unui politist care nu face probatoriu desi are probe, scoate infractori de la dosar (uita sa ii treaca in referat, chiar daca sunt probe contra lor), adauga pareri persoanele nesustinute de probe, etc?
Contra procurorilor am inteles ca se fac in masa plangeri la parchetul general, si ca aproape fiecare procuror a fost cercetat penal cel putin macar odata din cauza ca unele persoane au ales sa faca un "recurs mai putin ortodox".
Asadar concret cum ii poti scoate peri albi unui politist care ori e corupt pana in maduva oaselor ori e incompetent profesioanal? Daca te plangi la @mira.mai.gov doar primesti un raspuns formal "plangeti-va la procurorul de caz". Sunt de parere ca si acestia ar trebui sa raspunda pentru prostiile scoase, chiar daca urmarirea penala este "supravegheata de catre procuror".
Nu cred ca daca efectiv te plangi procurorului, politistul va pati ceva.
Penal nu poate fi vorba..deoarece fapta nu este prevayuta de legea penala.
Un politist poate fi tras la raspundere penala doar daca a savarsit o infractiune. Cata vreme este in exercitiul ''profesiei '' poate fi vorba de abatere disciplinara (in cazul expus de dumneavoastra mai sus).
Cred ca tot ce puteti sa faceti, din pacate, este sa va plangeti procurorului de caz. Si eu spun ca trebuie sa uzati de acesta posbilitate,desi sunt convins ca nu se va intampla nimic, pentru ca mai tarziu, cand o sa ajungeti in instanta si veti spune judecatorului ca de fapt politistul a facut ce-a vrut el, acest jude va spune ca....conform legii aveati dreptul sa va plangeti la procurorul de caz.
Am vazut si o speta nu de multa vreme in care o doamna, inculpata intr-un dosar, la auiere in fata instantei, s-a plans de felul in care a decurs urmarirea penala impotriva sa. Instanta a motivat ca daca nu a uzitat de art. 275 (parca asta era) care-i dadea posibilitatea sa se planga procurorului de caz.....asta e.
Deci, concluzia mea este ca...cu toate ca in Romania corb la corb nu-si scoate ochii, macar sa fie facute aceste acte pentru ca mai tarziu sa nu va treziti ca aveati drepturi dar nu v-ati folosit de ele.Evident ca printr-o astfel de plangere...veti enerva politistul, insa e mai bine ca el sa aiba nervi si nu dvs.