avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala contra organului de urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala contra organului de urmarire penala

As dori sa stiu daca exista jurisprundenta in acest sens si daca se poate actiona penal contra unui politist care nu face probatoriu desi are probe, scoate infractori de la dosar (uita sa ii treaca in referat, chiar daca sunt probe contra lor), adauga pareri persoanele nesustinute de probe, etc?

Contra procurorilor am inteles ca se fac in masa plangeri la parchetul general, si ca aproape fiecare procuror a fost cercetat penal cel putin macar odata din cauza ca unele persoane au ales sa faca un "recurs mai putin ortodox".

Asadar concret cum ii poti scoate peri albi unui politist care ori e corupt pana in maduva oaselor ori e incompetent profesioanal? Daca te plangi la @mira.mai.gov doar primesti un raspuns formal "plangeti-va la procurorul de caz". Sunt de parere ca si acestia ar trebui sa raspunda pentru prostiile scoase, chiar daca urmarirea penala este "supravegheata de catre procuror".

Nu cred ca daca efectiv te plangi procurorului, politistul va pati ceva.

Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 11:06, 18 Octombrie 2011

Evident ca printr-o astfel de plangere...veti enerva politistul, insa e mai bine ca el sa aiba nervi si nu dvs.

Wai de mine domnul Alexandru :) ! Nu imi vine sa cred ca puteti afirma asa ceva :) Doar un avocat de divorturi bagat pe o cauza in penal s-ar putea lauda cu "nervii provocati politistului" :) Lasand gluma la o parte... cred ca s-au obisnuit si ei si procurorii ... ma refeream in mod special la necitul actelor, datul de raspunsuri formale etc :)
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
xuser, utilizator
vai vai,saracutul militian,se va enerva.

chiar ca numai un avocat `de dvorturi` poate scoate una ca asta.

daca se poate demonstra ca a preparat gresit actele cu rea intentie,sau le-a intocmit defectuos,in defavoarea unei persoane,e abuz in serviciu.si e PENAL.asta pentru absolventii dela spiru haret,care acum sunt avocati.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
ion_iliescu, utilizator
Stati putin ca nimeni nu s-a laudat cu "nervi provocati organului".
Mie personal mi s-a spus in fata ca l-am enervat pentru ca din cauza cererilor mele in aparare procurorul i-a intors dosarul pentru completari. Evident ca m-a durut drept in cot de nervii lui, insa de atunci atitudinea lui a fost o totala lipsa de respect plus bascalie.
Cat despre demonstratul ca a preparat actele cu rea vointa, nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, insa este atat de greu de demonstrat acest lucru incat mai rar vezi politisti care sa raspunda pt. abuz in serviciu.
Asa cum am spus intr-un post anterior, este dreptul fiecarui cetatean roman sa se planga, partea proasta e ca nu se rezolva nimic in majoritatea cazurilor, pentru ca deja e un cliseu sa sunem ca...traim in Romania, unde, aparent, toti suntem egali in fata legii, insa realitatea spune altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut cu malformatii care se vedeau la ecografii Kristeen Kristeen Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am nascut de curand un copil cu multiple malformatii care puteau fi observate la ecografii (cel ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu nup desfiintata de catre instanta, a 3-a oara! AlfaBetaOmega AlfaBetaOmega Buna ziua, Voi fi cat mai succint. Ce se poate face in cazul unui dosar penal in situatia in care Instanta a desfiintat solutia de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)
Impotriva unui procuror se poate face plangere penala? sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema cam ciudata. bunicul meu a avut 8.6 ha, care au fost confiscate de comunistii. i sa reconstituit numai pentru o suprafata de 7 ... (vezi toată discuția)