avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierdere Apa la Asociatia de Locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierdere Apa la Asociatia de Locatari

Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa.
Este normal si legal ca asociatia sa ma oblige la plata "pierderilor" de pe retea?
Consider ca este abuziv sa platesc un produs pe care nu l-am consumat. De asemenea, presupun ca asociatia ar trebui sa demonstreze ca "am beneficiat" de acele pierderi.
Cum ar trebui sa procedez pentru a incheia acest abuz?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:17, 5 August 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara!
Daca imi montez un apometru din clasa c, va mai putea asociatie sa ma puna sa platesc pierderile de pe retea?
Chiar daca aveti un apometru de cea mai inalta fidelitate, de cea mai buna clasa, nu numai dumneavoastra ci toti, absolut toti vecinii dumneavoastra, tot vor fi diferente intre suma consumurilor citite pe aceste apometre si consumul dat de apometrul general de la inttrarea in bloc sau scara.
Iar asociatia trebuie sa achite furnizorului intreaga factura.
Diferentele au mai multe cauze iar diferenta de clasa intre apometre este poate o cauza nesemnificativa in comparatie cu celelalte.
Pe instalatiile comune de la apometrul general si pana la apometrele din fiecare apartament, pot fi pierde de apa mai ales la instalatiile vechi, la imbinari, la coturi pe unde apa poate picura continuu.
La fiecare avarie se pierde apa direct pe acolo pe unde s-a spart coloana, apoi prin oprirea apei si scurgerea acesteia de pe coloane.
In asociatie se mai consuma apa si pentru spalat casa scarii, trotuar, geamuri...
Chiar oprirea si reluarea furnizarii apei de catre furnizor, pe intregul bloc, pe cartie sau pe oras, duce la pierderi de apa in fiecare bloc si scara.

Pentru ca repetati dand vina pe asociatie, incercati sa fiti teoretic in fruntea asociatiei dumneavoastra. Spuneti care ar fi solutia propus de dumneavoastra (ca presedinte sau administrator) sa acoperiti valoarea facturii furnizorului, emisa corect, conform apometrului general!?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)