avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita- credit contractat inainte de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita- credit contractat inainte de casatorie

Buna seara
ma numesc Dobre Daniel , din Ploiesti

va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema
sotia mea inainte de casatorie, a facut un card de credit si un overdraft, care din anumite motive nu au mai fost platite.
acum aceste credite au ajuns la firmele de recuperare care solicita toti banii odata, respectiv 2000 si 2300lei
acestia de asemenea ameninta cu executarea silita
mentionez ca in acest moment sotia mea este in crestere copil
noi acum locuim intr un apartament proprietate privata a bunicilor mei
in cazul in care se ajunge la executare silita, ce se poate intampla?
executorul poate intra in locuinta, poate pune poprire pe bunurile comune, sau?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 01:20, 3 Noiembrie 2011
In ce an a incetat plata? Nu cumva datoriile sunt prescrise?
cUM SE POT PRESCRIE DATORIILE?Intreb, deoarece ma aflu intr-o astfel de situatie.Am avut u credit pentru bunuri de consum AM achitat creditul, iar acum firma de creditare vine dupa 4 ani si-mi spune ca am rate restante, nu la rand , cronologic, ci pe sarite, acum o luna, apoi 2-3 platite, iar 3 rate neachitate,,,( aberatie!!!), nu poate face dovada neplatii, ci imi cere mie chitantele, pe care sigur ca nu le mai am si ma aflu in biroul de credit.
Am contractat creditul in 2004 sau 2005, eu stiu ca l-am achitat in 2007, de-atunci nu mi-au trimis nici o notificare, un telefon si suntem deja in 2011.Am aflat de restante de la biroul de credit, cand incercam sa fac un nou imprumut.Am gasit cu greutate un nr. de telefon, dar ei nu vor sa dea nici un detaliu, nici o informatie.VOR DOAR SA LE DAU BANII,nu stiu nici cat ,nici de ce.
sce76 a scris:

cUM SE POT PRESCRIE DATORIILE?Intreb, deoarece ma aflu intr-o astfel de situatie.Am avut u credit pentru bunuri de consum AM achitat creditul, iar acum firma de creditare vine dupa 4 ani si-mi spune ca am rate restante, nu la rand , cronologic, ci pe sarite, acum o luna, apoi 2-3 platite, iar 3 rate neachitate,,,( aberatie!!!), nu poate face dovada neplatii, ci imi cere mie chitantele, pe care sigur ca nu le mai am si ma aflu in biroul de credit.

Dreptul de a solicita plata acelor creante este prescris iar pe cale de consecinta, este prescris si dreptul de a incepe executarea silita impotriva dvs.
Discuti similare:
www.avocatnet.ro/content/cau...
Daca datoriile sunt mai vechi de 3 ani, timp in care nu s-a facut nici un demers care ar fi putut intrerupe prescriptia, inseamna ca acestea s-au prescris. In acest caz s-a prescris si dreptul de a se incepe vreo executare silita impotriva dvs.

Alte discuții în legătură

Termen prescris raoul26 raoul26 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns referitor la actiunile de prescriere? Nu am gasit foarte multe detalii despre asta pe ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Datorie card credit iulibm iulibm In Ianuarie 2008 am facut un card de credit de 16000 la BCR. Din Mai 2008 nu am mai platit nici o rata. Acum am fost contactat de o firma de recuperare creante ... (vezi toată discuția)