Buna!!!Sunt locatar intrun bloc ANL si am probleme la incalzire ,adica :blocul avind centrala proprie pe gaz stimatii vecini nu vor incalzire pe timpul zilei adica intre orele 06-22 cea ce mi se pare absurd avind temperaturi negative (-4) intre orele 06-09 ,si avind in vedere faptul ca nevasta este insarcinata si stam si la mansarda.Am fost si la primarie sa lamuresc problema dar din pacate domnii de la primarie nu mi-au dat nici un raspuns concret adica:noi nu functionam dupa legea 230 pentru ca statutul asociatiei nu este facuta dupa legea 230 functionam ca si fundatie dupa nu stiu ce lege.Eu am studiat si ce spune legea .,HG425/1994 Art.117 dar ei sustin ca noi nu intram la legea respectiva.Va rog dati-mi un raspuns concret pt.ca eu am ajuns in pragul disperarii nu mai stiu ce sa fac.
Probleme in perioada cand temperaturile oscileaza brusc sant si la asociatiile de proprietari cand majoritatea locatarilor sant de acord sa se dea drumul la incalzire intre anumite ore .
Cei de la primarie nu pot fixa un program de functonare asa ca toata intelegerea este intre locatari .
SI ce se intimpla daca ei hotarasc sa opreasca incalzirea cind sunt afara temperaturi negative ,si carei situatia cu H.G. 425/1994 Art.117 o respecta doar cine vrea???
Pai, din moment ce toti sunteti bransati la acel aparat de masura ( gigacalorimetru comun) cum pot unii sa opreasca si consumul dvs. ?. Logic, ar putea fiecare sa opreasca numai propriul consum, deci mergeti si deschideti robinetii sau vanele inchise de pinguinii care nu au nevoie de caldura. O majoritate hotaraste in ceea ce priveste proprietatea comuna, sau mai precis spatiile comune , nicidecum cantitatea de caldura de care are nevoie fiecare proprietar in propriul apartament.:stunned:
PT.JOHN_PESCAR!!!!
Din pacate nu avem nici un gigacalorimetru comun doar un singur contor de gaz care citeste doar consumul de gaz pe care o consuma centrala care face si apa calda a blocului.
Acum am inteles ca nu sunteti la incalzirea de la stat ( centralizata).Dar de acea centrala cine raspunde, cui apartine?.Daca este a primariei, avand in vedere ca sunteti chiriasi ANL trebuie sa va adresati lor si sa le spuneti ca legea obliga proprietarii sa asigure conditii normale de viata chiriasilor in spatiul inchiriat, conform contractului de inchiriere. Deaceea, trebuie sa faceti o cerere la primarul dvs. , sa atasati copie dupa contractul de inchiriere in care sa specificati ca primaria sa trimita pe teren o persoana sa verifice de ce nu aveti caldura si in functie de raspunsul scris primit de la primarie puteti actiona mai departe acum(cam tarziu), sau alta data.
Caldura
familistu
locuiesc intr-un bloc care are centrala pe gaz care asigura caldura si apa calda. am solicitat presedintelui sa dea drumul la caldura. a refuzat pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Administratie
degetel2013
Stiti ca oprirea incalzirii este mentionata in ART. 117 al HG nr. 425 din 20 iulie 1994, \\" Inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip ... (vezi toată discuția)