avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... luarea in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

luarea in posesie

Buna ziua!

Am si eu o intrebare. As vrea sa cumpar o bucata de teren numai ca persoana care il vinde nu este proprietar direct. Este de la casa parinteasca si fratii nu au facut succesiunea, iar parintii sunt amandoi decedati. Exista vreo posibilitate prin care as putea intra in posesia terenului, in afara actului de vanzare-cumparare ca stiu ca acest act de catre proprietar si ei nu au o situatie financiara foarte buna pentru a face actele de succesiune. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 11:45, 18 Octombrie 2011
aveti dvs posiblitatea sa incheiati cu toti mostenitorii un act petru acel teren, in care ei se angajeaza sa va vanda iar dvs sa platiti demersurile in vederea dezbaterii succesiunii si pentru perfectarea vanzarii. daca faceti doar cu un singur mostenitor, vanzarea este nula
Nu exista "proprietar direct/sau indirect" exista doar proprietar, altfel spus, ori esti proprietar, ori nu! Iar unul din frati, care probabil v-a promis terenul, in acest moment nu e proprietar.

Depinde pt. ce vreti sa folositi terenul, solutii sunt, dar veti avea doar posesia (folosinta terenului), ci nu proprietatea lui. Spre ex. puteti face un contract de comodat, adica sa vi-l dea sa-l folositi "gratuit" pana isi clarifica problemele. Dar de ex. daca vreti sa construiti pe el, atunci ar fi bine sa-l cumparati, pentru a nu avea probleme pe viitor. (sau le platiti dv. taxele pt. succesiune, si-l cumparati legal) :d
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - proces cozzmyn cozzmyn Buna ziua, Tatal meu care a decedat acum 10 ani a detinut impreuna cu fratele sau un teren, existand titlu de proprietate pe numele celor doi. Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme petepete petepete Buna ziua, Ca raspuns pentru problema pe care am sa o expun mai jos , rog din suflet parerea unui consultan juridic. Multumesc ! Provin ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune teren extravilan cu doi mostenitori care renunta . parlac parlac Tata are 4 frati si vor sa dezbata succesiunea la terenul din camp ,2 frati au spus ca nu le trebuie terenu ,cei doi frati sau inteles cu tata pentru o suma de ... (vezi toată discuția)