avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Recuzare expert constructii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Recuzare expert constructii

este un motiv bine intemeiat sa ceara recuzarea expertului pe motivul ca nu a fost citat?
sunt 5 mostenitori
vreau sa precizez ca a fost citate toate partile pt data de 14 august dar unul din cei 5 mostenitori era plecat la mare in concediu.
cel aflat in concediu a luat legatura telefonic cu expertul si a solicitat amanarea expertizei pt. o alta data.
expertul a fost de acord dar a dorit nr. de tel a reclamantului pt. a putea fi anuntat ca expertiza a fost amanata pt. o alta data care ii v a fi comunicata telefonic,reclamatul a fost de acord.
in data de 06 sept expertul ia legatura telefonic cu toate partile pt a i anunta ca in data de 11 sept va veni sa efectueze expertiza.
toate partile au fost de acord.
dar dupa efectuarea expertizei reclamantul cere recuzarea expertului pe motivul ca nu a fost citat.
el vrea sa traga cat mai mult de timp
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:33, 24 Octombrie 2011
Potrivit art. 204, alin. (1) Cod procedura civila, expertii pot fi recuzati pentru aceleasi motive ca si judecatorii. Cititi, mai jos, art. 27 Cod procedura civila si reveniti si precizati daca cererea de recuzare este motivata in drept pe unul dintre punctele de la art. 27.

Motivul "n-am fost citat la efectuarea expertizei", care este mai degraba un pretext din ceea ce scrieti, nu este motiv de recuzare a unui expert.
Art. 27
Judecătorul poate fi recuzat:
1. când el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor au vreun interes în judecarea pricinii sau când este soţ, rudă sau afin, până la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din părţi;
2. când el este soţ, rudă sau afin în linie directă ori în linie colaterală, până la al patrulea grad inclusiv, cu avocatul sau mandatarul unei părţi sau dacă este căsătorit cu fratele ori sora soţului uneia din aceste persoane;
3. când soţul în viaţă şi nedespărţit este rudă sau afin a uneia din părţi până la al patrulea grad inclusiv, sau dacă, fiind încetat din viaţă ori despărţit, au rămas copii;
4. dacă el, soţul sau rudele lor până la al patrulea grad inclusiv au o pricină asemănătoare cu aceea care se judecă sau dacă au o judecată la instanţa unde una din părţi este judecător;
5. dacă între aceleaşi persoane şi una din părţi a fost o judecată penală în timp de 5 ani înaintea recuzării;
6. dacă este tutore sau curator al uneia dintre părţi;
7. dacă şi-a spus părerea cu privire la pricina ce se judecă;
8. dacă a primit de la una din părţi daruri sau făgăduieli de daruri ori altfel de îndatoriri;
9. dacă este vrăjmăşie între el, soţul sau una din rudele sale până la al patrulea grad inclusiv şi una din părţi, soţii sau rudele acestora până la gradul al treilea inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica - pot recuza expertul? Matist Matist Buna ziua. Am si eu o itrebare, daca poate sa-mi raspunda cineva. Cererea de recuzare a unui expert, la o evaluare pentru executare catre cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Cerere de recuzare expert gygycuta2 gygycuta2 as vrea sa stiu daca e de ajuns sa pui temeiul de drept art 204cpc atunci cand faci o cerere de recuzare expert. de obicei aceste cereri se admit sau se ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert...??? anniela anniela Buna ziua domnilor experti, ma adresez din nou d-vs cu o alta intrebare: In cadrul unui dosar civil - partaj bunuri comune - a fost desemnat de catre instanta ... (vezi toată discuția)