Prietenul meu a primit mai multe amenzi de rovinieta pe care nu le-a platit ,a vandut masina,cu acte in regula ,ce se va intampla cu amenzile,2 dintre ele fiind contestante in instanta.va multumesc
Certificatul fiscal necesar la vanzare atesta faptul ca impozitul pe mijlocul de transport este achitat la zi. Amenzile in schimb sunt ale persoanei, nu ale masinii, deci raman in evidenta pe rolul fiscal al prietenului. Da, raspunde pentru ele.
Certificatul fiscal nu se elibereaza de catre primarie daca sunt creante de achitat, cum ar fi amenzile.
Referitor la contestatii ... sa mearga pana la capat cu ele, pentru ca Statul Roman este un prost administrator si lacom pe deasupra fata de cetatenii lui, asa incat nu are dreptate.
Rovigneta trebuie platita chiar si pentru o singura zi de circulatie pe drumurile nationale, dar cum statul lacom foloseste un artificiu ilegal prin obligarea platii rovignetei pe min. 7 zile, aceasta masura este una abuziva si contravenientul trebuie sa castige in instanta.
Certificatul fiscal nu se elibereaza daca sunt creante de achitat catre bugetul local (inclusiv amenzi, aveti dreptate). Insa, amenzile pentru lipsa rovinieta reprezinta venit la bugetul de stat, din cate cunosc.
Taxe si impozite
nickdmx
buna ziua. in urma cu aproximativ o luna am vandut o masina, am mers la administratia fiscala pentru a scoate masina din evidenta si mi s-a comunicat ca nu pot ... (vezi toată discuția)