avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism cu amenzi rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism cu amenzi rovinieta

Prietenul meu a primit mai multe amenzi de rovinieta pe care nu le-a platit ,a vandut masina,cu acte in regula ,ce se va intampla cu amenzile,2 dintre ele fiind contestante in instanta.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 16:07, 20 Octombrie 2011
Amenzile neachitate (si eventual cele la care se va respinge contestatia) vor fi inregistrate pe rolul fiscal al prietenului.
pai la vanzarea masini a scos si certificatul fiscal,si i sa spus ca masina a fost stearsa din evidenta,mai raspunde pentru ele?
Certificatul fiscal necesar la vanzare atesta faptul ca impozitul pe mijlocul de transport este achitat la zi. Amenzile in schimb sunt ale persoanei, nu ale masinii, deci raman in evidenta pe rolul fiscal al prietenului. Da, raspunde pentru ele.
Certificatul fiscal nu se elibereaza de catre primarie daca sunt creante de achitat, cum ar fi amenzile.
Referitor la contestatii ... sa mearga pana la capat cu ele, pentru ca Statul Roman este un prost administrator si lacom pe deasupra fata de cetatenii lui, asa incat nu are dreptate.
Rovigneta trebuie platita chiar si pentru o singura zi de circulatie pe drumurile nationale, dar cum statul lacom foloseste un artificiu ilegal prin obligarea platii rovignetei pe min. 7 zile, aceasta masura este una abuziva si contravenientul trebuie sa castige in instanta.

Toate cele bune.
Certificatul fiscal nu se elibereaza daca sunt creante de achitat catre bugetul local (inclusiv amenzi, aveti dreptate). Insa, amenzile pentru lipsa rovinieta reprezinta venit la bugetul de stat, din cate cunosc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite nickdmx nickdmx buna ziua. in urma cu aproximativ o luna am vandut o masina, am mers la administratia fiscala pentru a scoate masina din evidenta si mi s-a comunicat ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovigneta grandanat grandanat Se poate contesta amenda de revigneta pe motiv ca n-am avut de unde s-o procur? Am fost de buna intentie, si am vrut sa-mi fac, dar din cele 3 benzinarii pe ... (vezi toată discuția)