avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe si impozite

buna ziua. in urma cu aproximativ o luna am vandut o masina, am mers la administratia fiscala pentru a scoate masina din evidenta si mi s-a comunicat ca nu pot face acest lucru deoarece am datorii neachitate, respectiv impozit si amenzi.am platit impozitul insa amenzile nu deoarece sunt contestate in instanta si sunt inca pe rol.mi s-a spus ca trebuie sa achit si aceste amenzi ca sa acot masina sin evidenta si daca le voi castiga in instanta imi vor restitui banii ulterior.este legala aceasta procedura?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:08, 6 Noiembrie 2012
Este ilegal ce va solicita. In baza art 113, din O.G 92/2003, la eliberarea certificatului fiscal sunteti obilgat de achitarea tuturor obligatilor fiscale, DAR in cazul amenzilor aflate in litigiu, sunteti obligat sa prezentati de la tribunal o adeverinta, cu stampila, unde se atesta pv de amenda aflat pe rolul de judecata. Cei de la impozite sunt obligati sa mentioneze in certificatul fiscal, achitat toate obligatiille fiscale cu exceptia amenzilor si sa enumera amenzile dvs.

Daca dvs nu ati solicitat certificat fiscal, dar ati depus contractul de vanz-cumparare, cei de la impozit si taxe sunt obligati conform legii sa va radieze masina dupa rol cu data contractului de vanz-cump, daca nu o fac cereti ceva in scris, nu vor avea nici un articol de lege prin care sa invoce ca nu pot radia masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema certificat fiscal cu datorii Bogdan-D Bogdan-D Buna ziua, am cumparat o masina cu toate actele in regula si am facut contract de vanzare cumparare pe numele meu, dar vreau sa inmatriculez masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism cu amenzi rovinieta narcisa raveca narcisa raveca Prietenul meu a primit mai multe amenzi de rovinieta pe care nu le-a platit ,a vandut masina,cu acte in regula ,ce se va intampla cu amenzile,2 dintre ele ... (vezi toată discuția)
Radiere auto la cerere margot_mlm margot_mlm Buna seara, As dori sa stiu daca se poate radia o masina la cerere fara sa fi platit impozitul datorat la stat si fara talonul masinii. Multumesc ... (vezi toată discuția)