avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin ce nu doreste sa plateasca o lucrare a asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin ce nu doreste sa plateasca o lucrare a asociatiei

Buna ziua,
Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009.
Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si in loc de parter sunt 8 locuri de parcare proprietate ale unor locatari.
Persoanele ce locuiesc La etajul 1 au izolat tavanul parcarii cu Polistiren deoarece au sesizat ca le apare mucegai in casa. Acestia doresc sa contribuie tot blocul, chiar daca au facut plata pe cont propriu si nu au prezentat oferte si nici nu au intrebat intai la adunarea generala daca este cineva de acord sa plateasca.
Din aceasta cauza nu doresc nici sa contribuie la plata imbunatatirilor aduse blocului pe parcurs (gard si usa garaj cu telecomanda, usa intrare cu interfon) chiar daca beneficiaza si ei de acestea. Dansii motiveaza ca restul locatarilor au oricum sa le dea bani pe izolarea propriilor apartamente.
In proiectul de constructie al blocului era prevazuta aceasta izolare dar constructorul a "omiso".

Intrebarile mele sunt:
1.Tavanul parcarii reprezinta spatiu comun?
2.Suntem obligati sa contribuim la lucrarile ce le-au facut vecinii de la et. 1?
3.Cum ii putem face pe acestia sa isi plateasca datoriile la asociatie?
4.Mai putem actiona in judecata constructorul chiar daca au trecut 2 ani de la darea in folosinta a blocului?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:01, 24 Octombrie 2011
In proiectul blocului exista acea izolatie pe planseu. Prostia constructorului a fost ca in loc de o simpla izolatie cu polistiren a pus rigipis pentru a da o nota estetica la partea de iluminare a parcarii. Sunt sigur ca acest rigips, ce a fost dat jos de catre vecini, a costat mai mult, dar proiectul nu a fost respectat.
Sunt de acord cand imi zici ca daca as fi fost in locul lor as fi avut un alt puct de vedere dar probleme am avut si noi cand ne-am mutat. De exemplu inexistenta glafurilor exterioare la geamuri din cauza carora la prima ploaie am avut infiltratii de apa si mi s-au stricat peretii la interior. Pana nu am facut aceste izolatii exterioare cum trebuie am avut peretii uzi langa geamuri la totate cele 3 camere. A fost greseala mea ca nu am vazut aceste neajunsuri dar s-a rezolvat. Trebuia sa cer si eu bani vecinilor pentru aceasta izolatie exterioara si pentru tencuiala decorativa folosita (se gasea numai la recipient de 25kg) ca sa nu stric fatada blocului?

P.S. Deja incepe sa devina o telenovela chestia asta.

Azi Administratorul si-a dat demisia pentru ca se imprietenise prea bine cu unul din vecinii cu probleme si ii promisese ca rezolva el treaba cu banii dar din cauza presiunilor a cedat psihic si a fugit.

Presedintele de asociatie a inaintat o scrisoare la primarie pentru a ne da un raspuns oficial privind situatia planseului.
Daca s-a facut receptia blocului si s-a acceptat inlocuirea polistirenului cu rigips acum ce mai doriti?. Dupa doi ani este tarziu sa mai aveti pretentii de la constructor, trebuia atunci luate masuri a.i. acesta sa fie obligat sa faca lucrarea corect.
Dar, daca vecinii care folosesc acele garaje au distrus si acea proasta izolatie de ce nu ii obligati pe ei sa refaca inapoi ceea ce exista?.:O
Nu stiu ce intelegi prin "receptia blocului". Lucrurile s-au intamplat foarte frumos:
Blocul a fost construit de Abcde S.R.L pentru QWERTY S.R.L. care s-a ocupat de vanzarea apartamentelor (acelasi patrot oricum).
Ai inteles gresit... nu sunt garaje, e pur si simplu un spatiu de parcare printre stalpii de rezistena ai blocului si acea proasta izolatie a fost distrusa de cei ce si-au facut izolatia din polistiren din cauza mucegaiului. Nu aveau de unde sa stie cei de la et. 1 atunci cand si-a cumparat apartamentul ca vor avea mucegai peste 6 luni.
Nu este vina lor dar nici vina mea care stau la etajul patru.
Daca la terasa unul bloc vechi se face o lucrare de hidroizolatie, executantul da o garantie a lucrarii de minim 3 ani si a materialelor de 10 ani.
Nu cred ca un bloc nou, construit acum doi ani, din cate spuneti, sa nu fie in garantie.
Contactati constructorul si in functie de raspunsul acestuia solicitati sprijinul inspectoratului in constructii, disciplinei in constructii sau protectiei consumatorului. Constructorul trebuie sa rezolve problema.

Constructorul a vandut acea lucrare, iar cine a cumparat ( poate fi alt SRL) a acceptat modificarile. Deasemeni, proprietarii apartamentelor vandute au acceptat sa cumpere lucrul in starea in care se afla si probabil au negociat pretul. Ce mai vor atunci proprietarii de la parter?. Trebuia sa fie atenti atunci cand au cumparat iar daca exista acordata garantie lucrarii ar trebui prevazuta intr-un contract. Gasiti in contractul de vanzare- cumparare ceva legat de garantii asupra constructiei si care sa se refere la acest caz?. Ca daca nu...

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari Loredana1994 Loredana1994 Buna ziua! Recent s.au facut lucrari de izolare a plafonului din parcarea la nivel deoarece vecinii de la et 1 au dorit sa puna o izolatie mai groasa,in ... (vezi toată discuția)