avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau divort!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau divort!

Buna ziua! Va rog daca aveti amabilitatea sa ma informati referitor la urmatoarele: in cazul in care doi soti cu 2 copii minori divorteaza ce le revine fiecaruia avand in vedere ca au impreuna o casa,2 masini si trei societati,toate dobandite dupa casnicie.Pe numele sotului sunt toate trei societatile,iar pe numele sotiei doar o masina.in cazul unui divort ce se intampla cu copii,cu bunurile si cu societatile?Astept raspuns cat mai urgent.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:04, 19 Octombrie 2011
Copii vor avea un domiciliu la unul dintre parinti iar bunurile se vor imparti intre doi soti dupa cum au contribuit la obtinerea lor.
Pai exista o singura casa.....cum va fi impartita casa?Si nu inteleg la ce va referiti la citez "dupa cum au contribuit la obtinerea lor".mentionez ca pe numele sotiei nu este trecut nici o societate cu toate ca au fost dobandite dupa casnicie ,asta inseamna k toate societatile raman sotului?
ce dovezi sa aibe sotia ca a contribuit daca nu are nici un act pe dansa?
deci imi da si mie cineva un raspuns concret la problema mea?sau nu stie nimeni?
Unul dintre soti va primi casa cu obligatia platii unei sulte (contravaloarea in bani a cotei parti a sotului/sotiei care nu primeste casa).

Legea prezuma ca ambii soti au contribuit in mod egal la obtinerea respectivelor bunuri, daca unul dintre soti dovedeste ca a contribuit mai mult poate obtine o cota parte mai mare.

Alte discuții în legătură

Divort-partaj elisabeta11 elisabeta11 buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)
Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu copii dein casatori diferite !!?? SEY&SER SEY&SER buna ziua, A=sotul, B=sotia - A si B se casatoresc, - A vine cu un copil din alta casatorie, - B vine cu doi copii din alta casatorie, - A si B ... (vezi toată discuția)