Buna ziua! Va rog daca aveti amabilitatea sa ma informati referitor la urmatoarele: in cazul in care doi soti cu 2 copii minori divorteaza ce le revine fiecaruia avand in vedere ca au impreuna o casa,2 masini si trei societati,toate dobandite dupa casnicie.Pe numele sotului sunt toate trei societatile,iar pe numele sotiei doar o masina.in cazul unui divort ce se intampla cu copii,cu bunurile si cu societatile?Astept raspuns cat mai urgent.Va multumesc!
Pai exista o singura casa.....cum va fi impartita casa?Si nu inteleg la ce va referiti la citez "dupa cum au contribuit la obtinerea lor".mentionez ca pe numele sotiei nu este trecut nici o societate cu toate ca au fost dobandite dupa casnicie ,asta inseamna k toate societatile raman sotului?
Unul dintre soti va primi casa cu obligatia platii unei sulte (contravaloarea in bani a cotei parti a sotului/sotiei care nu primeste casa).
Legea prezuma ca ambii soti au contribuit in mod egal la obtinerea respectivelor bunuri, daca unul dintre soti dovedeste ca a contribuit mai mult poate obtine o cota parte mai mare.
Divort-partaj
elisabeta11
buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)
Proprietarii casei
Corina271
Am si eu o nelamurire.
Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam?
Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)