avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau divort!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau divort!

Buna ziua! Va rog daca aveti amabilitatea sa ma informati referitor la urmatoarele: in cazul in care doi soti cu 2 copii minori divorteaza ce le revine fiecaruia avand in vedere ca au impreuna o casa,2 masini si trei societati,toate dobandite dupa casnicie.Pe numele sotului sunt toate trei societatile,iar pe numele sotiei doar o masina.in cazul unui divort ce se intampla cu copii,cu bunurile si cu societatile?Astept raspuns cat mai urgent.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:04, 19 Octombrie 2011
sa inteleg k si sotia se alege cu ceva din societatile respective cu toate ca nu este in acte trecuta k proprietara.......vreau sa precizez k sunt societati mari,cel putin una dintre ele e foarte mare cu profit de 2 mil euro/an.......o sa obtina sotia actiuni sau o parte din bani?se impart societatile intre soti?
inca o intrebare va rog....cum poate dovedi sotia k a contribuit la societati dk nu e trecuta ca patroana?
Prezumtia legala este ca fiecare sot are 1/2 din toate bunurile si activele.

Art. 356. - Dacă regimul comunității de bunuri încetează prin desfacerea căsătoriei, foștii soți rămân coproprietari în devălmășie asupra bunurilor comune până la stabilirea cotei-părți ce revine fiecăruia. Lichidarea comunității. Partajul

Art. 357. -
(1) În cadrul lichidării comunității, fiecare dintre soți preia bunurile sale proprii, după care se va proceda la partajul bunurilor comune și la regularizarea datoriilor
(2) În acest scop, se determină mai întâi cota-parte ce revine fiecărui soț, pe baza contribuției sale atât la dobândirea bunurilor comune, cât și la îndeplinirea obligațiilor comune. Până la proba contrară, se prezumă că soții au avut o contribuție egală
(3) Dispozițiile art. 364 alin. (2) se aplică în mod corespunzător. Partajul în timpul regimului comunității

Art. 358. -
(1) În timpul regimului comunității, bunurile comune pot fi împărțite, în tot sau în parte, prin act încheiat în formă autentică notarială, în caz de bună învoială, ori pe cale judecătorească, în caz de neînțelegere
(2) Prevederile art. 357 alin. (2) se aplică în mod corespunzător
(3) Bunurile atribuite fiecărui soț prin partaj devin bunuri proprii, iar bunurile neîmpărțite rămân bunuri comune
(4) Regimul comunității nu încetează decât în condițiile legii, chiar dacă toate bunurile comune au fost împărțite potrivit acestui articol. Convențiile contrare regimului comunității legale

Art. 359. - Orice convenție contrară dispozițiilor prezentei secțiuni este lovită de nulitate absolută, în măsura în care nu este compatibilă cu regimul comunității convenționale.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
aha....inteleg....multumesc mult
run_it_rappy a scris:

inca o intrebare va rog....cum poate dovedi sotia k a contribuit la societati dk nu e trecuta ca patroana?

Dansa nu trebuie sa dovedeasca nimic, dumneavoastra trebuie sa dovediti ca ati contribuit mai mult decat dansa. Asta daca doriti o cota parte mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj elisabeta11 elisabeta11 buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)
Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu copii dein casatori diferite !!?? SEY&SER SEY&SER buna ziua, A=sotul, B=sotia - A si B se casatoresc, - A vine cu un copil din alta casatorie, - B vine cu doi copii din alta casatorie, - A si B ... (vezi toată discuția)