avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incsrierea chiriasului in cartea funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incsrierea chiriasului in cartea funciar

Am revenit cu o nelamurire:
dupa decesul mamei mi-a ramas un contract de inchiriere intre mama mea si o firma, contractul este pe 8 ani, incheiat la notar.
Mi-a spus un avocat la care am fost, ca daca chriasul nu a fost trecut de la inceputul contractului in cartea funciara a imobilului care ii este inchiriat, dupa 5 ani de derulare a contractului, acesta poate fi atacat in justitie si pot cere eliberarea spatiului fara a mai fi nevoit sa-i platesc chiriasului despagubiri ptr. investitiile aduse.
Asta nu inteleg: adica clauzele contractuale pica dupa 5 ani, chiar daca contractul este pe 8 ani, daca nu l-am inregistrat in cartea imobilului??
Ce puteti sa-mi spuneti?
multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:59, 18 Septembrie 2008
este vorba despre cartea funciara.
eu nu cunosc prea multe in acest domeniu, iar la avocatii unde am apelat, mai mult am platit onorarii decat sa aflu ce nu stiam
deci nu pot sa-l dau afara deoarece pica teoria pe care mi-a spus-o dl. avocat X...??
Pică. Cu brio! :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca claudiu96 claudiu96 Tatal meu a cumparat un apartament confort I cu 2 camere, intr-un cartier marginas din oras. In 15 .06.2008 s-a prezentat la notar pentru a incheia ... (vezi toată discuția)
Transfer act de intretinere radin radin buna ziua . problema mea in 2004 am facut contract de intretinere cu parintii mei cu drept de uzufruct viager. mama mea a decedat in 2006 iar eu mi-am ... (vezi toată discuția)
Mostenire MARISSA7 MARISSA7 Suntem doi frati.Parintii nostri au decedat in urma cu 12. In timpul vietii mama noastra era proprietara unui apartament.50% din proprietatea acestui aprtament ... (vezi toată discuția)