avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incompatibilitate judecator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incompatibilitate judecator

Proces penal: Completul de judecata de la Curtea de Apel a casat hotararea judecatoriei si a trimis spre judecare in fond. Cu toate acestea, judecatoria nu si-a schimbat decizia, procesul ajungand din nou in faza de recurs la aceeasi curte de apel. Este posibil ca acelasi complet de judecata sa se pronunte asupra cauzei?
Daca nu, se poate ca acesta sa fie motivul unei contestatii in anulare sau revizuire?
Daca da, avand in vedere ca exista 2 hotarari ale aceleiasi instante, ale aceluiasi complet de judecata, dar total diferite (una caseaza si considera ca nu s-au luat in calcul anumite probe, ca incadrarea juridica nu e corecta iar cea de-a 2-a admite hotararea judecatoreasca), este acesta un motiv de revizuire?
Va rog sa ma lamuriti, daca stiti.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
b_ella, utilizator
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 00:21, 19 Octombrie 2011
Nu este motiv de revizuire.
eu cred ca legiuitorul ar trebui sa introduca in motivele de admisibilitate a revizuirii si posibilitatea unei erori a instantei, fiindca multe hotarari sunt pronuntate din erori iar aceste erori nu se regasesc in art. pe care trebuie sa-ti motivezi cererea de revizuire, astfel incat trebuie sa te adresezi CEDO, pentru ca abia dupa pronuntarea acestora sa te incadrezi in legislatia nationala. Avand in vedere perioada lunga a unui proces la CEDO, acea eroare poate avea consecinte foarte grave pentru persoanele nedreptatite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire vasile2013 vasile2013 In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)
O cerere declarata admisa de cedo, consecinte? sam bam sam bam in cazul declararii admise a unei cereri la CEDO pe art 3,6,8, consecintele hotararii atacate isi fac efectul si astazi, persoana fiind condamnata la o ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire eka20 eka20 Buna ziua! Am citit pe diferite site-uri despre cererea de revizuire, insa nu am inteles exact,cum stau lucrurile, asa ca am decis sa va adresez intrebarile ... (vezi toată discuția)