Buna ziua, am si eu urmatoarea problema cu angajatorul meu: intr-un un week end mi-a recidivat o boala mai veche, luni am trimis superiorului cit si la HR pe email (emailul de serviciu cu numele meu) o cere de concediu pentru 3 zile, dupa acestea am avut 2 saptamini de concediu medical pe care l-am trimis angajatorului, iar acesta mi-a spus ca nu il ia in considerare si ca ma cheama la comisia de disciplina ( in timpul aceastei perioade de medical) pentru ca am lipsit nemotivat si imi desface contractul de munca pentru acest lucru. In plus mi-a blocat salariul pe luna precedenta ca garantie pentru laptopul si telefonul de servici. Ce pot face pentru a-mi incheia legal contractul de munca si recupera bani care mi-se cuvin.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Multumesc tuturor pt. sfaturi, trebuie sa fac citeva completari:
1. am anuntat si telefonic superiorul de faptul ca sunt bolnav, dar trebuia sa trimit si cerere de concediu intr-un fel
2. am fost chemat la cercetare disciplinara pentru cele 3 zile de c. o.
3. nu am stiut ca trebuie sa vizez concediul medical si la medicul de medicina muncii
4. ce este mai bine (mai rapid) sa sesiz ITM -ul sau sa actionez in justitie
Multumesc inca odata
Dvs ce doriti, sa va continuati activitatea la acest angajator sau sa plecati cu demisie din firma?
Aveti vreo dovada ca v-au fost aprobate cele 3 zile de CO solicitate superiorului? Macar vreun accept pe e-mail?
Aveti dovada depunerii certificatului de concediu medical la angajator?
Pe durata concediului medical nu vi se poate desface contractul de munca, si clar, daca sunteti in CM nu trebuie sa va prezentati la cercetari disciplinare. Important este sa aveti concediiile medicale in regula si sa le comunicati angajatorului cu dovada de primire.
Nu este nici o problema, nu ne-am nascut invatati :)
Cei de la Casa de sanatate nu v-au refuzat pana acum nici un certificat? Nu v-au chemat acolo sa va arate? V-au platit toate concediile medicale depuse asa?
Mai exact unde trebuie sa-si puna stampila medicul de medicina muncii, pentru ca eu sincer pe formularul de medical nu vad nici un loc rezervat pentru asta????
Litigiu de munca
mihai.o
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat bun in urmatoarea problema:
La locul actual de munca intampin niste probleme,in sensul ca firma vrea sa ma dea ... (vezi toată discuția)