avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara

Va rog sa-mi comunicati daca pentru un pensionar militar, cu decizie 2011,cu pensie de invaliditate gr 3, stagiul complet de cotizare luat in considerare la stabilirea cuantumului pensiei este cel de la data emiterii deciziei sau stagiul din anexa 6?
Pensia de invaliditate se impoziteaza?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:30, 24 Octombrie 2011
Daca ati lucrat numai in sistem militar, a fost utilizat stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 6 a Legii nr. 263/2010. Daca ati lucrat si in sistem public, se utilizeaza, pentru perioada respectiva, stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 5 a Legii nr. 263/2010. Ca sa va lamuriti, cititi mai jos alineatele 1 si 3 ale art. 95 din Legea nr. 263/2010.

Pensiile de invaliditate nu sunt exceptate de la retinerea impozitului.
Art. 95
(1) Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare, prevazut in anexa nr. 5 sau, dupa caz, anexa nr. 6.
..............................................
(3) In cazul persoanelor care realizeaza stagii de cotizare in mai multe situatii, pentru care legea prevede stagii complete de cotizare diferite, punctajul mediu anual se determina prin insumarea punctajelor medii anuale calculate corespunzator stagiilor complete de cotizare prevazute de prezenta lege, pentru fiecare dintre situatiile respective.
...............................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala ndbi ndbi Buna ziua, am 42 de ani si am lucrat 23 de ani din care 11 ani gr a|| a , acum in ultimul an ma-m inbolnavit si sunt in CM de 9 luni am tot sperat la o ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate gradul iii este penalizata? LUCINICA LUCINICA Sunt nascut la 06.12.1970 si in cursul anului 2011 m-am pensionat pe caz de boala(gradul de 3 de invaliditate).Prin decizia de pensionare mi s-a calculat o ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar, gradul de invaliditate 2, stagiul potential virgil64 virgil64 Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare,despre un element de noutate,care a aparut la calcularea unei pensii militare de invaliditate-odata cu ... (vezi toată discuția)