avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita cu aroganta
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita cu aroganta

Buna ziua.Am o somatie de executare silita potrivit art.387 si art.411 din codul de procedura civila cu titluri executorii cu suma de 21526 lei daune morale ;429 lei daune materiale ;2722 lei onorariu executare silita si 137 lei cheltuieli de executare.I. in urma unui proces penal pentru lovire castigat pe baza declaratiilor partii vatamate fara nici un martor proces in care doar staruinta ei in decursul a 8 ani a avut castic de cauza in fata instantei executorul ma obliga sa platesc toata suma mai sus mentionata in doua zile nici nu vrea sa auda de proprire pe salar spunandu-mi ca in caz contrar va transforma pedeapsa de 3 luni cu suspendare conditionata pe o perioada de 2 ani in 3 luni cu privare de libertate .Doresc sa stiu daca am dreptul sa beneficiez de dreptul de a plati cu proprire pe salariu a daunelor impuse.Mentionez ca nu am in proprietate locuinta sau masina decat bunuri mobile necesare traiului decent in schimb mama mea are apartamentul unde locuiesc impreuna cu ea si cu sotia avand si un copil in varsta de 3 ani /Partea vatamata doreste ca imobilul mamei sa fie executat silit.Este posibil asa ceva oare .executorul nu vrea sa faca demersurile pentru plata datoriei cu proprire pe salar deoarece spune ca nu exista asa ceva in codul de procedura civila.Eu lucrex ca sofer la o firma de transport international si am sa revin in tara abia in luna dec. ac La ce pot sa ma astept din partea executorului in aceste imprejurari /Va multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:23, 19 Octombrie 2011
Nu pot fi executate silit decat bunuri mobile/imobile/drepturi salariale ale persoanei dispuse de instanta de judecata .
Avand in vedere ca imobilul este proprietatea mamei dvs ,nu poate face obiectul executarii silite
Ar fi indicat sa va angajati avocat pentru a se analiza in concret toate aspectele juridice.Se pare ca executorul are nevoie de bani...
Doar bunurile aflate in proprietatea dvs. pot fi executate silit, nu si cele ale altor rude...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Executare silita - explicatie costelmac costelmac buna ziua am un debit restant de 1400 ron si am primit instiintare de executare silita as vrea sa stiu in ce consta executarea silita in bunuri s-au ... (vezi toată discuția)