avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
sunt in proces de divort iar fostul meu sot a citat ca martori 2 persoane care nu au nici o legatura cu noi,doar ca sa-mi faca rau.
se poate ac acesti martori sa fie reprezentati de un avocat,ca sa nu apara in instanta?multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 11:33, 20 Octombrie 2011
Martorii nu pot fi reprezentati de avocat. Martorii trebuie sa se prezinte personal in fata instantei pentru a raspunde personal la intrebarile care le vor fi adresate. Depunerea marturiei este un act personal care nu poate fi exercitat prin reprezentant.
multumesc frumos
in cazul de fata,fiind la a treia infatisare cu martorii citati de parat,eu in calitate de reclamant pot introduce o cerere de suspendare a divortului?multumesc
O cerere de suspendare trebuie sa se intemeieze pe cazurile expres prevazute de Codul de procedura civila. Nu stiu daca va incadrati in acele cazuri dar este si posibilitatea suspendarii cauzei prin acordul partilor, caz in care trebuie ca si sotul dvs sa fie de acord cu suspendarea. Un temei al formularii acestei cereri de suspendare ar fi impacarea sotilor. Daca doriti sa faceti aceasta cerere de suspendare pentru a evita ca acei martori sa depuna marturie, nu veti avea castig de cauza, insa in fata judecatorului va puteti opune la audierea acestor persoane si sa cereti inlocuirea lor.
multumesc frumos
cand se poate face "opunerea"la audierea martorilor?se face o cerere si se depune la dosar?sau la urmatoarea infatisare?
La data cand va fi termenul de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nuti_m nuti_m Pe 11 ian ac, am fost prezenti in instanta, impreuna cu sotul meu, la divort de comun acord. De la depunerea dosarului si pana la infatisare, am hotarat sa ne ... (vezi toată discuția)
Martor cu avocat Titel10 Titel10 Sunt citat ca martor intr-un proces penal (fond); trebuie sa ma duc personal sau pot sa trimit un avocat? (cu alte cuvinte daca se prezinta avocatul sa nu ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la prima infatisare de divort midnightk midnightk Va salut! Am si eu o nelamurire: Am deschis proces de divort de comun acord cu partenerul, am depus cererea la tribunal si am prima infatisare in cateva zile. ... (vezi toată discuția)